Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, birkaç gün önce siyah-beyazlı futbolculara aniden yapılan doping testleri ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu.
Siyah-beyazlı kulüpte bugün gerçekleşen olağan seçimli kongrenin ardından Beşiktaş Başkanı Fikret Orman basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
“ÖZLEM İÇERİSİNDE”
Şampiyonluğu yaşayacaklarını ümit ettiklerini ifade eden Orman, “Bundan sonrası artık yeni yönetimin işi. Artık Dönemimiz çok yoğun geçti. Stadı bitirme süreci özellikle son 6 ay önemli mesai harcadık. Çok da yorgunum ve Allah nasip ederse Ramazan ayına kadar da bir sürü derneğimizin balosu var. Beşiktaş camiası da inşallah şampiyon olursak böyle bir özlem içerisinde. Uzun bir süre doluyuz. Artım Ramazan Bayramı’nın ardından da bir transfer sürecimiz var. Transferler yapmamız lazım. Bize bira tatil zor gözüküyor ama bir yandan da dinlenmemiz lazım” diye konuştu.
DOPİNG ÇIKARMASINA SERT YANIT
Siyah-beyazlı kulübe birkaç gün önce yapılan doping kontrolü ile alakalı görüşleri sorulan Fikret Orman, şöyle konuştu:
“Ben federasyon başkanı ve ikinci başkanları ile sağlık kurulu başkanları ile yani hepsiyle konuştum. Hiçbirinin haberi yok. Enteresan olan şey şu; Böyle bir şey yapılabilir mi? Yapılabilir. Gizli kapaklı bir şeyimiz var mı? Yok. İsteyen istediği zaman yapabilir de, iki gün kalmış ligin bitmesine… Yani bugüne kadar böyle bir şey yapılmamış ve hiçbir büyük kulübe gidilmemiş. Böyle bir şikayet yok, bir şey yok. Bayram değil, seyran değil; ‘Eniştem beni niye öptü?’ Federasyon Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri de inanılmaz tepki koydu. Onlar da anlamadılar yani. Futbol Federasyonu da onlar da bizim gibi şokta. Bizim gibi anlayışla ve bizim gibi düşünerek hareket ettiler. Arkadaşlar istifa etmişler. İstifa etmeselerdi de, işlerini iyi yapsalardı. Hele bir iki tanesi bir dönem bizde de doktorluk yapmış kişiler. Bunlar ayıp yani, gereksiz şeyler. Şu anda biz bugün maça çıkıyoruz ve bu yapmış oldukları testler 1 ay sonra çıkacak. O zamana kadar biz bu maçları kazanmış, kupayı almış evimize götürmüş olacağız. Sonradan diyelim ki; öyle bir şeyin olması sıfır bir ihtimal de olsa; birisinde bir bulgu çıktı oyuncu cezalandırılacak. Kulübe de değil. Zaten kupa gitmiş müzeye… Ne maksat vardı, niçin yaptılar? Ne şovuna ihtiyaç duydular… O heyeti de Allah ıslah etsin ne diyeyim” açıklamasını yaptı.
“ŞIK OLMADI, DÜZGÜN OLMADI AMA”
Federasyondan bir yönlendirme olup olmadığıyla alakalı bir soruya Orman, “Yok yani federasyonla alakalı değil. Ben çünkü Cengiz Zülfikaroğlu ile telefonda konuştum. O da çok anlamadı, bilmiyor. Mete Düren ile konuştum o da bilmiyor. Hüsnü Güreli bilmiyor, Servet Yardımcı bilmiyor; kimse bilmiyor. Kimsenin bildiği bir şey değil ki, orada Sağlık Kurulu Başkanı Mete Düren. Onlar da anlamadılar. ‘Yok canım’ diyor. Onların da tepkisi çok hiddetli oldu. Şimdi Beşiktaş kupa alacak inşallah. Kupayı federasyon gelip verecek. Yani federasyon ile Beşiktaş arasını germenin de ne alakası var yani. Şimdi o insanlar gelip kupa verecek Beşiktaş Kulübü’ne. Şık olmadı, düzgün olmadı ama olanda hayır vardır diyelim” diye cevap verdi.
“FENERBAHÇE TARAFTARLARININ İÇERİSİNDE DE İSTEYENLER VAR”
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, akşam oynanacak ve 1 puan almaları dahilinde şampiyonluğunu ilan edecek maçla ilgili, “Bizim tek bir planımız var, geri kalanı hepsi hikaye. Maçı kazanıp, şampiyon olmak. Beşiktaş şampiyon olduktan sonra yapılacak seremoniyi açıklarız. Esas olan bugün maçı kazanmak. Buraya stada gelen taraftarlar da takımlarını şampiyon olmak için destekleyecekler. Biz Başkan olarak da yönetim olarak da çok zor günlerden geldik. İstiyoruz bunları yaşamak. Beşiktaş taraftarı özledi. Beşiktaş’ın şampiyon olmasını başka taraftarlar da istiyor. Rekabette olduğumuz Fenerbahçe taraftarlarının içerisinde de isteyenler var. Toplumsal uzlaşıyla Beşiktaş şampiyonluk yaşayacak” dedi.
“ÜÇ DEFA ELİMİZE GELDİ AMA O MAÇLARDA İSTEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALAMADIK”
Ligin kırılma anının sorulduğu Başkan Orman, şöyle konuştu:
“Daha bitmedi. Bittikten sonra bu soruya cevap vereyim. Ama yani temkinli konuşmaya çalışıyorum. Hayat öyle bir şey ki büyük konuşmak çok kolay bir şeydir. Ancak bizim için en önemli şey Bursaspor maçına Vodafone Arena’da çıkmaktı. Camia olarak bütünleştiğimiz bütün Beşiktaşlıların ‘Bunu istiyoruz evet alacağız’ dediği bir noktaydı bence o maç. Fenerbahçe’yi yenseydik orada mesela çok önce bitebilirdi. Kasımpaşa’yı yenseydik, Akhisar’ı yenseydik daha erken bitebilirdi. Yani üç defa elimize geldi ama o maçlarda istediğimiz sonuçları alamadık ancak diğer maçları kazandık. Ligde düşenler, Avrupa’ya gidenler, şampiyonluk filan… Bu sene tatlı bir lig oldu. Bir daha ki dönemde de taraftarların tribünlere daha fazla riayet edeceği bir lig olmasını temenni ediyorum. Bu sene taraftar sayısının stadımızın açılmasıyla birlikte artacağını düşünüyoruz. Konya’nın futbol seyircisinin büyümesinde bizim de katkımız olduğunu düşünüyorum. Bizim Trabzonspor ile yaptığımız o maç bütün Konya’ya şunu gösterdi; burası güzel bir stat, güzel bir şehir ve güzel bir taraftar var” diyerek sözlerini sonlandırdı.