Uluslararası Kayak Federasyonu'nun (FIS) 30. Geleneksel Çocuk Kupası Uludağ’da 7 ülkeden 50 sporcunun katılımıyla yapılıyor.

Türkiye Kayak Federasyonu'nun organize ettiği FIS 30. Geleneksel Uludağ Çocuk Kupası'na 7 ülkeden 50 sporcunun katılımıyla Bursa Uludağ’da zor şartlara rağmen yapılıyor.

Uludağ’da Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) tarafından düzenlenen 30. Geleneksel FIS Uludağ Çocuk Kupası yarışları U-14 ve U-16 kategorilerinde toplam 50 yarışmacı ile Uludağ’da heyecanlı anlara neden oluyor. Yarışmalara, Türkiye’nin yanı sıra Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Kosova ve Rusya’dan toplam 50 çocuk katılıyor. 13-16 yaş arasındaki kız ve erkek çocukların katılımıyla düzenlenen FIS 30. Geleneksel Uludağ Çocuk Kupası’nda sporcular Alp Kayak Disiplini'nde yarışıyor.

GENÇLERİ ULUSLAR ARASI YARIŞLARNA HAZIRLAYACAĞIZ

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, kayak pistlerinde düzenlediği basın toplantısında Türkiye Kayak Federasyonu olarak dünya çapındaki organizasyonları Türkiye’ye getirmeye çalıştıklarını söyledi. Türkiye’de bir kayak kamuoyu oluşturmayı hedeflediklerini belirten Başkan Yarar, kayak sporuna küçük yaştan itibaren eğitim verilmeye başlanması gerektiğinin altını çizdi.

Yarar, Türkiye’nin kış sporlarında dünyada ilk 10 içine girecek altyapı oluşumunun tamamlandığını belirterek, madalya alacak sporcu yetiştirmeye yönelik çalışmalarının da sistematik olarak devam ettiğini söyledi.

Bu gün 30.'sunu yaptıkları Bursa Uludağ Çocuk Kupası Yarışları'nın çok çetin yarışlara sahne dolduğunu belirten Başkanı Erol Yarar, "30 senedir bir şeyi yapmak kolay değil. Bursa açısından çok önemli, Burada Türkiye dahil 7 ülke var." dedi.

Türkiye’ye almayı düşündükleri olimpiyatlar için bu yarışların çok önemlli olduğun bildiren Başkan Yarar, yarışlara katılan takımların antrenörlerinin de Türkiye’nin ev sahipliğinden dolayı çok memnun kaldıklarını ifade etti. Yarışlarda güzel sonuçlar alındığını anlatan Başkanı Erol Yarar, şöyle konuştu:

"Bunların hepsi ideal yetişmiş çocuklar. Türkiye’de gençleri uluslar arası çapta antrene etmede eksiklerimiz vardı. Bu çocuklara federasyon olarak geniş imkanlar sunuyoruz ama bir seçme yapmamız lazım. Şimdi seçme yapılıyor ve bu çocuklar inşallah geçmişten çok daha iyi imkanlarla uluslararası yarışmalara hazırlayacağız."

Şu ana kadarki yarışlarda Türk takımının 12 madalyadan 5’ini aldığını belirten Alp disiplininden sorumlu yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Fatih Kıyıcı ise
"Bu günkü yarışlarda iki tane üçüncülük garanti. Bir de üçüncülük alan sporcularımız ikinci inişe çıkacaklar, onlarda yerini sabitlerse inşallah 9 madalya ile yarışı tamamlayacağız." şeklinde konuştu.