Türkiye’de ilk kez düzenlenen FIS Snowboard Avrupa Kupası yaklaşık 8 ülkeden 44 sporcunın katılımıyla 14-15 Şubat’ta ilk kez Erciyes’te gerçekleştiriliyor.

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu’nun işbirliğiyle “FIS Snowboard Avrupa Kupası” Yarışması’nın Türkiye etabı 14-15 Şubat tarihlerinde Kayseri Erciyes Dağı’nda gerçekleşiyor. Türkiye Kayak Federasyonu’nun girişimleriyle ilk kez Türkiye’de düzenlenen ve iki gün sürecek olan paralel slalom stilindeki yarışmaya, Türkiye’nin de dahil olduğu 8 ülkeden toplam 44 sporcu katılıyor. “FIS Snowboard Avrupa Kupası” Yarışması’nın Türkiye ayağı, Fransa, İtalya, Almanya, Slovenya, Hollanda, İşviçre, ABD ve Türkiye’den sporcuların katılımıyla gerçekleşecek.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, düzenlediği basın toplantısında Türkiye Kayak Federasyonu yönetimini devraldıklarından bu yana dünya çapındaki organizasyonları Türkiye’ye getirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Türkiye’de bir kayak kamuoyu oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Erol Yarar, "Bu hedef doğrultusunda FIS Snowboard Avrupa Kupası’nın bir etabının Erciyes’te düzenlenmesi son derece önemli. Gerçekleştirdiğimiz her uluslararası organizasyon ile TKF olarak belirlediğimz 2026 Kış Olimpiyatları’nı Türkiye’de gerçekleştirme hedefimize biraz daha yaklaşıyoruz." şeklinde konuştu.

“FIS Snowboard Avrupa Kupası” Yarışması, yıl içinde farklı Avrupa ülkelerinde gerçekleşen etaplarla sürüyor ve her etapta yarışmacıların elde ettikleri puanlar toplanarak kazanan sporcular belirleniyor.