2015 FIVB (Uluslararası Voleybol Federasyonu) Dünya Ligi F Grubu 2. Hafta maçlarında dün akşam Tunus'u 3-1 mağlup etmesine rağmen Dörtlü Final şansını kaybeden A Milli Erkek Voleybol Takımı'nda moraller bozuldu.

Ay yıldızlı ekip, grupta 5'te 5 yapan ve liderlik koltuğunda oturan Karadağ ile bugün yapacağı maçta rakibine ilk yenilgisini tattırmak istiyor. İstanbul Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanacak günün diğer maçında ise Tunus ile Porto Riko karşı karşıya gelecek.

Tunus maçı ve grupta kaçırdıkları liderliği değerlendiren A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın Antrenörü Emanuele Zanini, maç öncesinde gruptaki durumları belli olduğu için mücadeleye moralsiz başladıklarını söyledi. Dörtlü Final’e yükselme şansları kalmasa da her şeye rağmen Tunus karşısında iyi bir performans sergilediklerini belirten Zanini, şöyle konuştu:

"Bu maçı oynamak bizim için kolay değildi çünkü karşılaşma öncesinde grubun sonucu belli olmuştu. Soyunma odasında oyuncularımdan her şeye rağmen iyi bir oyun sergilemelerini istedim ve güçlü bir karakterle bunu yaptılar. Onlara bu iyi performanslarından dolayı teşekkür ediyorum. Bugün gerçek bir maç oynandı. Tunus da iyi bir performans sergiledi. Grubun şu ana kadar ki en iyi maçlarından biri oldu. Grupta aldığımız sonuç istediğimiz gibi olmasa da Tunus karşısında sergilediğimiz performanstan dolayı memnunum."

Milli takım kaptanı Ulaş Kıyak ise yaptığı açıklamada, "Maçı kazansak da içimizde bir burukluk var çünkü Slovakya’da oynanacak Dörtlü Final’de yer alma şansımızı yitirdik. Yine de bize yakışan kendi evimizde oynayacağımız üç maçın tamamını kazanmak. Tunus maçıyla bu iddiamızı sürdürdük. Şimdi Karadağ karşısında da bunu başaracağımıza inanıyorum." dedi.

2015 FIVB Dünya Ligi F Grubu 2. Hafta maçlarında son puan durumu ve kalan maçların programı şöyle:

PUAN DURUMU

TAKIMLAR     O    G    M    AS    VS    P
Karadağ    5    5    0    15    2    15
Türkiye        5    4    1    13    6    11
Tunus        5    1    4    4    13    3
Porto Riko    5    0    5    4    15    1

Bugün
17.00 Tunus – Porto Riko
20.00 Türkiye – Karadağ