Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF), İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) ile Foça Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 4. TYF-DTO İzmir Açık Su Türkiye Yüzme Şampiyonası, 21 Haziran 2015 Pazar günü İzmir'in Foça ilçesinde yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Foça Yelken İhtisas Kulübü’nün desteklediği yarışlar, Mersinaki Koyu’nda olacak. Yarışlarda 25 yaş altı kategoride lisanlı sporcular 2 bin 500 ve 5 bin metre, 26 yaş üzeri master yüzücüler ise 2 bin 500 metrelik parkurda kulaç atacak. Yarışmacılar müsabakaya lisanslarıyla, lisansı olmayan 26 yaş üzeri master sporcular ise doktor raporu ile katılacak. Yarışmalar sonunda, her yaş grubunda ilk üçe giren sporculara ödül verilecek.

İMEAK DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, şampiyonayı, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlediklerini belirterek, yüzücüleri ve yüzme yarışına ilgi duyan herkesi katılmaya veya seyretmeye davet etti. Yüzme sporunun, denizciliğin temeli olduğunu belirten Öztürk, “Başta yüzme olmak üzere deniz sporlarının gelişmesi, Türkiye’yi ‘denizci millet, denizci ülke’ hedefine yaklaştıracaktır.” dedi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da, “Birçok etkinliğe evsahipliği yapan Foçamız'da şimdi de İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ile ortaklaşa Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası düzenliyoruz. Foçamız'ın en güzel koylarında gerçekleştirilecek Açık Su Yüzme Türkiye Şampiyonası’na katılacak olan yarışmacılarımıza şimdiden başarılar dileriz. Deniz sporlarına en uygun kıyı şeridinde yer alan Foçamız'da yüzmenin keyfine varacaksınız.” diye konuştu.