2008 yılından bu yana dünyanın elit tenisçilerini bir araya getiren İzmir Cup, bu yıl 19-27 Eylül tarihleri arasında Folkart Yapı’nın isim sponsorluğunda Folkart İzmir Cup adıyla yapılacak. Organizasyonun tanıtım toplantısı ise Örnekköy’deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

19-27 Eylül tarihlerinde sekizincisi yapılacak Folkart İzmir Cup’ın tanıtım toplantısı da kalabalık bir basın grubu ve İzmir kulüplerinin temsilcilerinin de katılımıyla UTEM’de gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak katıldı.

CENGİZ DURMUŞ: EN İYİSİ OLACAK

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, 2008’den bu yana düzenlenen turnuvanın bu yıl Folkart’ın desteğiyle farklı bir atmosferde yapılacağına inandığını söyledi.

Türkiye’nin dünyanın en fazla tenis turnuvası düzenleyen ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Durmuş, "İzmir’de 2008 yılından bu yana düzenlenen İzmir Cup; Folkart İzmir Cup olarak gerçekleştirilecek. Uluslararası organizasyonları yurt çapına yaymak için de gayret sarf ediyoruz. Nisan ayında Batman’da Challenger turnuvası düzenledik. Eylül ayının sonunda da yine Ağrı’da ilk kez Challenger turnuvası düzenleyeceğiz. Tenisin güzelliğini tüm Türkiye’ye yaymak için çalışmalarımız sürecek." diye konuştu.

Başkan Durmuş, Marsel İlhan ile birlikte birçok Türk raketin de bu turnuvada mücadele vereceğini belirtti.

AZİZ KOCAOĞLU: TENİS ŞÖLENİ YAŞANACAK

Toplantıda görüşlerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in köklü bir tenis kültürüne sahip olduğunu vurgulayarak bu mirası sürdürmenin büyük önem taşıdığını söyledi.

64 bin euro toplam ödüllü Folkart İzmir Cup, bu yıl 19-27 Eylül tarihlerinde Karşıyaka Örnekköy’deki UTEM Tesisleri’nde düzenlenecek. Turnuvaya, daha önce İzmir Cup’ta üç kez final oynama başarısı gösteren Marsel İlhan’ın yanı sıra Cem İlkel, Barış Ergüden, Anıl Yüksel, Tuna Altuna, Barkın Yalçınkale ve Efe Yurtaçan gibi Türk tenisçiler de katılacak.

GEÇMİŞ ŞAMPİYONLAR

2008- Gilles Müller (Lüksemburg)
2009- Andrea Stoppini (İtalya)
2010- Somdev Devvarman (Hindistan)
2011- Lukas Lacko (Slovakya)
2012- Dmitry Tursunov (Rusya)
2013- Mikhail Kukushkin (Kazakistan)
2014- Borna Coric (Hırvatistan)