Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Paulo Fonseca, “Penaltının dışında bizim için zorluk çıkarmadı rakibimi,z yine de rakibi kutlamak istiyorum” dedi.
Medipol Başakşehir’in Shakhtar Donetsk’e 2-1’lik skorla mağlup olduğu karşılaşmanın ardından Ukrayna ekibinin Teknik Direktörü Paulo Fonseca müsabakayı değerlendirdi.
“Oyuna biz hakimdik”
Portekizli çalıştırıcı, “Her şeyden önce bugün çok iyi oynadık. İyi bir galibiyet kazandık. Oyunumuzda olağan üstüydü. Maçın neredeyse yarısını rakibimizin kalesine yakın oynadık. Ancak bunu yanında defansif oyunda da kendimizi iyi gösterdiğimizi düşünüyorum. İlk yarıda 2 gol attık ama daha fazla da atabilirdik. Bence ikinci yarısında da oyuna biz hakimdik ve birkaç gol daha atabilirdik, pozisyonlarda yakaladık. Penaltının dışında bizim için zorluk çıkarmadı rakibimiz, yine de rakibi kutlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Mircea Lucescu hatırlatıldı
Ukrayna basınından bir gazetecinin, “Eski Teknik Direktör Mircea Lucescu’nun genelde sahaya sürdüğü ilk 11 ile çıktınız, bu onun sistemini devam ettirdiğiniz anlamına mı geliyor?” şeklindeki sorusuna Paulo Fonseca, “Ben oyunculara ve sahaya çıkacak kadroyla alakalı kararımı son hafta yapılan antrenmanlardan sonra veriyorum. Maça kadro seçtiğimiz zaman performanslara bakıyorum. Hiç eski defterleri önüme koyup kadro yapmıyorum. Hak eden oynuyor” yanıtını verdi.