Sporun tabana yayılması ve başarılı sporcuların yetişmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) başlattığı 'Futbol Akademi ve Yetenek Kampı' projesi, Sütlüce Beyoğlu Stadı’nda yarın oynanacak olan final müsabakaları ve ödül töreni ile tamamlanacak.

Genç yaşta futbola gönül veren ve bu alanda gelecek vaadeden sporcular için İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ile iş birliği yaparak, işletmeciliğini Spor AŞ’nin yaptığı tesislerde, 'Futbol Akademisi ve Yetenek Kampı' hayata geçirdiği proje, ilk meyvelerini veriyor.

Projenin ilk etabında; 10-13 yaş grubunda 1200, 14-17 yaş grubunda 1200 olmak üzere toplam 2400 genç futbolcu adayı mercek altına alındı. Akademisyenler, eğitimciler ve eski sporculardan oluşan lisanslı antrenörlerin görev aldığı proje kapsamında, genç futbolcu adayları için İstanbul’daki 16 spor tesisi, futbol okulu hizmeti verdi. Hafta içi öğleden önce, öğleden sonra ve cumartesi/pazar olmak üzere haftada en az iki defa birer saatlik antrenman programlarından oluşan proje, 13 Nisan’da start aldı.

Proje kapsamında gruplar arasında 16 Mayıs tarihine kadar yapılan müsabakalardan her tesisin yaş gruplarına göre gelecek vadeden futbolcu adaylarından takımlar oluşturuldu. 16 Mayıs-8 Haziran arasında yapılan tesisler arası müsabakalarla yaş gruplarına göre Anadolu ve Avrupa karma takımlarında oynayacak olan geleceğin yetenekleri belirlendi.

Başakşehir Futbol Kulübü teknik direktörü Abdullah Avcı ve ekibi ile İstanbul’da faaliyet gösteren diğer kulüplerin idareci ve antrenörlerinin izleyeceği final müsabakaları, Haliç Sütlüce Stadı’nda 11 Haziran Perşembe günü, saat 16.00’da oynanacak. Maçların sonunda düzenlenecek törenle karma takımlara kupaları takdim edilecek ve projeye iştirak eden 2400 futbolcu adayına sertifika ve madalyaları verilecek.

Yaş gruplarına göre Anadolu ve Avrupa yakası karma takımlarına seçilen futbolcu adayları, final müsabakası süresince gösterecekleri performans sonucuna göre tribünlerde maçı izleyen kulüplerin teknik ve idari yöneticileri tarafından kulüp altyapılarına alınacak.