Türk futbolunun yol haritasının ele alındığı ve geleceğe yönelik projelerin masaya yatırıldığı "Futbol Buluşmaları" toplantılarının 5.'si bugün Erzurum'da yapılıyor. Erzurum ve çevre illerden kulüplerin başkanları ile yöneticilerinin katıldığı ilk toplantı saat 10.00'da başladı.

Spor Toto 3. Lig'den Büyükşehir Belediye Erzurum Spor, Bayburt Grup İl Özel İdare Spor Kulübü, Erzincan Refahiyespor'un, BAL Liginden ise 12 Bingölspor, 3 Mart Aşkale Belediyespor, Ağrı Gençlerbirliğispor, Bayburt Konursu, Iğdır Arasspor, Tercan 17 Şubat Spor kulüplerinin katıldığı ilk oturumda Gençlik Geliştirme Programı, tesis yatırımları ve lig yapıları ile ilgili konular görüşülüyor.

Toplantının ilk oturumuna kulüp başkanları ve futbol şube sorumluları katılırken, 13.00-16.00 saatleri arasında yapılacak ikinci toplantıda ise Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD), Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu (BESYO), Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlükleri yetkilileri, Merkez Hakem Kurulu Bölge Sorumlusu, Belediye Spor Teşkilatı Başkanları katılımıyla yapılacak. Son toplantı ise 17.00-19.00 saatleri arasında kulüplerde görevli antrenörlerin katılımıyla yapılacak.

FATİH TERİM, YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ AÇILIŞINA KATILDI

Bu arada Futbol Buluşmaları'nın 5.'si için Erzurum'a gelen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, burada Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi açılışına katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor Kulübü Başkanı Saim Özakalın ile beraber açılış kurdelesini kesen Terim, tesislerde incelemelerde bulundu.

Oteller bölgesine yakınlığı ile dikkat çeken tesislerde, nizami ölçülerde 4 adet doğal çim ve 1 adet sentetik zeminli saha bulunuyor. Tesislerden, yaz döneminde Erzurum'un kamp yapmaya elverişli ikliminden faydalanmak isteyen kulüplerin yararlanması hedefleniyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Terim, Haziran ayında 3 adet UEFA antrenör lisans kursunun bu tesislerde yapılacağını söyledi.

Şehirde yoğun sevgi gösterileriyle karşılanan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Erzurumlu futbolseverler ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.