Futbolcu olmak için geldiği Ankara’da hayalini gerçekleştiremeyen Gencer Bozyel, kurduğu Genç Erlebirliği takımının hem başkanı, hem teknik direktörü, hem masörü hem de malzemeciliğini yapıyor.

Karstan 1988 yılında henüz 14 yaşında iken ailesinin yanından kaçarak Ankara’ya futbolcu olmak umuduyla gelen Gencer Bozyel hayallerini gerçekleştiremedi. Ancak daha sonra ticarete atılan Bozyel, Yakacık köyünde kuruduğu Genç Erlerbirliği takımı ile şampiyonluğa koşuyor. Galatasaray’da forma giyen Umut Bulut, Eskişehirsporlu Hürriyet Gücer ve Adana Demirsporlu Hakan Söyler ile İnce Lisesi’nde beraber okuduklarını ve futbol oynadıklarını ifade eden Bozyel, onların gibi kendisini şanslı görmediğini ifade etti.

Kendi imkanlarıyla kuruduğu Genç Erlerbirliği takımının U14 kategorisinde şampiyonluğa oynadığını dile getiren Bozyel, " Yakacık Genç Erlerspor Kulübü’nün başkanıyım, hocasıyım, şoförüyüm, malzemecisiyim, masörüyüm, doktoruyum. Bir kulüpte olması gereken ne varsa, 22 kişinin işini yapıyorum. Sahada antrenman yapan kardeşlerimiz U14 yaş grubu. Play-offa çıktık ve şampiyonluğu amaçlıyoruz. Benim bir kulüp kuracağıma kimse inanmıyordu. Şu anda U11, U12, U13, U17’ye kadar faal, devam ediyoruz. Türk sporunun ilerlemesi için elimizden geleni yapıyoruz. 3 tane milli takım karmalarına oyuncu gönderdik, 2 tanesini Eskişehirspor’a vermek için görüşüyoruz.’’ dedi.

    Geçtiğimiz aylarda Antalya’da yapılan ve Fatih Terim’in katıldığı seminere gittiğini ifade eden genç teknik adam, ‘’Hocamız çok güzel şeyler söyledi. Biz de onlara bakarak onların yolundan giderek bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. 1998- 99 sezonunda futbol hayatım bitti. Umut Bulut, Hürriyet Gücer, Hakan Söylemez, bu arkadaşlarımızla İncesu Lisesi’ndeydik. Futbol hayatım bittikten sonra onlar yollarına devam ettiler ben de hoca olarak devam ettim. Öncelikle maddi durumun olacak ki başarasın. Yemedik, içmedik, harcamadık, bu işe başvurduk. Sponsor bulamadık. Sadece Ulus’ta telefon toptancısı bir arkadaşımız bize yardımcı oldu. Tek başımayım. Devletimizden arazi tahsil etmek istiyorum. Olsa, kendi imkânlarımla saha da yapacağım, tesis de yapacağım. Spor Bakanlığı, Futbol Federasyonu’nun yardım etmesini bekliyoruz. Soyunma odalarımız olmadığı için servisimizde soyunuyoruz. Kendi imkânlarımızla bu işleri yapıyoruz. Tek dileğim Türkiye’nin en iyi alt yapısını kurmak. Herkese kapımız açık.’’ ifadelerini kullandı.

Amaçlarından birinin de gençlere ve alt yapıya büyük önem veren Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ile görüşmek olduğunu dile getiren Bozyel, duayen başkanın mutlaka bu işlerden haberdar olması halinde kendilerine yardım edeceği inancında olduğunu kaydetti. Yaptığı işi çok sevdiğini ve şua ana kadar hiçbir menfaat gözemediğini kaydeden Gencer Bozyel, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Yetkililere sesleniyorum, şehir dışına hazırlık maçı oynamaya gidiyorum. Kendi imkanlarımla, havuza, pikniğe götürüyorum çocukları. Türk sporu diyorlar ya, gerçekten çok ihtiyaçları var. O kadar cevherler var ki. Menfaat uğruna başlamadık biz bu işe. Geçen sene 7- 8 tane zayıfı olan sokaktan aldığım çocuklar takdir, teşekkür getiriyorlar. Eğitime de önem veriyoruz.’’

    Takımın umut vaat eden genç yetenekleri başında ise Ekrem ve Mustafa Can olarak göze çarpıyor. Ankaraspor’da (Osmanlıspor) futbola başlayan ikili şimdilerde Genç Erlerbirliği’nde ter döküyor. Ankara karmasına seçilen minik yetenekler hedeflerinin büyük olduğunu gün gelince bunu gerçekleştireceklerini söylüyor.