Futbolda 2015-2106 Süper Lig Hasan Doğan Sezonu fikstür çekimi gerçekleştirildi.

TFF'nin Beykoz Riva'da yer alan idari merkezinde yapılan fikstür törenin TFF Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra kulüp yetkilileri katıldı.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 14-15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde başlayacak. Sezonun ilk yarısı 27 Aralık 2015 Pazar günü sona erecek. Ligde ikinci devre 16-17-18 Ocak 2016 tarihlerinde başlayacak ve sezon 22 Mayıs 2016 Pazar günü tamamlanacak.

SERVET YARDIMCI: FİKSTÜRÜ ÖNCEKİ SEZONLARDAKİ GİBİ ERKEN AÇIKLAYACAĞIZ

Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, geçen yıl ilk kez başlattıkları fikstürün erken açılmasının bu yılda devam edeceğini vurgulayarak, "Bugün 18 kulübümüzün sezon boyunca takip edecekleri fikstürleri her sezon olduğu gibi sizlerin yardımlarıyla belirleyeceğiz. Geçtiğimiz sezon ilk kez başlattığımız ve çok olumlu tepkiler aldığımız müsabaka programlarının uzun süreli açıklanmasına bu sezon da devam edeceğiz. Bu uygulamamız sayesinde hem siz değerli kulüplerimiz hem de futbol severler ciddi maddi avantajlar elde etti. Fikstür çekiminin ardından kısa bir süre içinde önce ilk dört haftanın müsabaka programlarını açıklayacağız. Ağustos sonunda Avrupa Kupaları’nda mücadele eden kulüplerimizin maç programları belli olduktan sonra ise kalan 13 haftanın programlarını duyuracağız." dedi.

Yardımcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye Futbol Federasyonu olarak siz değerli kulüplerimizle çeşitli seviyelerde yürüttüğümüz ortak çalışmalar bu dönemde de artarak devam edecek. Öncelik olarak gördüğümüz konu stadyuma gelen taraftar sayısının arttırılmasıdır. Bunu sağlayacak futbol ortamını yaratmak hepimizin görevidir. Kulüplerimizin yaşadığı finansal sorunlar ve bu sorunları aşma yolunda uygulanacak mali disiplin gündemimizdeki bir diğer önemli konudur. Federasyon olarak bu konuda tüm kulüplerimizin yanında olacağımızı ve sorunları birlikte aşmak için çaba göstereceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bir diğer önemli gündem maddesi ise geçtiğimiz sezon devre arasında uygulanacağını duyurduğumuz Yerli Kuralı’dır. Bu uygulama sezon başlamadan meyvelerini vermeye başlamış ve çok sayıda futbolcumuz Avrupa’nın önde gelen kulüpleriyle anlaşmaya varmıştır. Bunun yanında Spor Toto Süper Lig yıldız futbolcular için bir cazibe merkezi olmaya devam etmektedir. Süleyman Seba Sezonu’nda futbolda şiddeti bitirmek adına önemli bir ilerleme sağladık. Bu sezon ise sıra futbolda hoşgörü, dostluk ve saygıyı egemen kılmaya geldi. Bu hedefi sürekli göz önünde tutmak için önümüzdeki sezona, istisnasız tüm futbol ailesinin sevgisini ve saygısını kazanmış, merhum başkan Hasan Doğan’ın ismini verdik."