Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Büyükler Futsal Ligi Süper Bölge Elemeleri kapsamında Malatya Grubunda ilk maçlar 9 Nisan tarihinde yapıldı.

Grubun ilk maçında Andırın Yeşildağspor ile Kayseri Demirspor mücadele etti. Mücadelenin normal süresi 9-9 beraberlikle sona erdikten sonra penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışları sırasında hakeimin skandal bir karara imza attığı iddia edildi. Andırın Yeşildağsor Kulüp Başkanı İbrahim Yaycıoğlu tarafından yapılan açıklama ve Haber46.com'a gönderilen videoyla da desteklenen skandal şöyle gelişti.

Andırın Yeşildağspor ile Kayseri Demirspor  normal süresi 9-9 berabere biten maçın ardından penaltı atışlarına geçtiler. İlk atışı Andırın Yeşildağspor kullandı. Atışlar sonrası durum şu şekilde oluştu.

Andırın Yeşildağspor 1. Penaltıyı atamadı : 9-9
Kayseri Demirspor 1. penaltıyı attı : 9-10
Andırın Yeşildağspor 2. Penaltıyı attı : 10-10
Kayseri Demirspor 2. Penaltıyı attı : 10-11
Andırın Yeşildağspor 3. Penaltıyı attı : 11-11
Kayseri Demirspor 3. penaltıyı attı : 11-12
Andırın Yeşildağspor  4. penaltıyı atamadı : 11-12

Buraya kadar Andırın Yeşildağspor 4 penaltı kullandı, Kayseri Demirspor ise 3 penaltı kullandı. Kurala göre 5'er penaltı kullanılması gerekiyor. Kalan 2 penaltıyı Kayseri Demirspor'un kaçırması ve Andırın Yeşildağspor'un kalan bir penaltısını gol yapması durumunda 12-12 beraberlik oluşacak ve penaltı atışlarına devam edilecekti.

Hakem oyunu penaltı atışlarını tamamlanmadan sona erdirdiği için kural hatası yaptı ve bu durumda maçın tekrarlanması ya da kaldığı yerden devam edilmesi gerekmektedir.