Stat: Türk Telekom
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Süleyman Özay
Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih Kaya, Hakan Balta, Olcan, Yasin, Selçuk İnan, Jose Rodriguez, Sneijder, Podolski, Burak Yılmaz
Mersin İdmanyurdu: Zülfikar, Serkan Balcı, Servet Çetin, Sadıku, Gökçek Vederson, Murat Ceylan, Mitrovic, Rahman Khalili, Ricardo Suarez, Nakoulma, Welliton
Sarı kartlar: 28 Khalili (Mersin İdmanyurdu), Dk. 33 Hakan Balta, Dk. 38 Sabri (Galatasaray)

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 4. haftasında Galatasaray - Mersin İdmanyurdu arasında oynanan maçın ilk yarısı 0 - 0 tamamlandı.

Sarı kırmızılılarda sakatlıkları süren Hamit Altıntop ve Chedjou'nun yanı kırmızı kart cezalısı Carole, Mersin İdmanyurdu’na karşı forma giyemedi.

Galatasaray'ın İngiliz ekibi Manchester City'den kiralık olarak kadrosuna dahil ettiği Jason Denayer, yedekler arasında yer aldı. Başarılı savunmacı, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’ndan şans bulması halinde ilk kez sarı kırmızılı formayı giymiş olacak.

HER İKİ TAKIMDAN TERÖRE TEPKİ

Bu arada son günlerde yaşanan terör olaylarına Galatasaraylı ve Mersin İdmanyurdulu futbolcular, ısınmaya üzerlerinde Türk Bayrağı ve 'Teröre karşı birlikteyiz', şehit olan emniyet güçleri ve memleketlerinin adlarının yazdığı tişörtlerle çıktı. Ayrıca maçtan önce şehit düşen asker ve polislerin isimleri tek tek okunurken, taraftarlar da 'burda' diyerek eşlik etti. Maraton Tribünü alt kısımda da 'Türküyle Kürdüyle teröre karşı omuz omuza' yazılı pankart açıldı.

HAMZA HAMZAOĞLU: BUGÜNLER DE GEÇECEK

Öte yandan siyah giyinen Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu da yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Şehitlerimizin acısını paylaştığımız için siyah giyindim. Allah mekanlarını cennet etsin. Bu günler de geçecek." ifadelerini kullandı.

METİN OKTAY UNUTULMADI

UltraAslan'ın taraftar grubunun bulunduğu kale arkası tribünü Galatasaray'ın efsanevi futbolcularından Metin Oktay'ı unutmadı. Metin Oktay'ın dev fotoğrafının bulunduğu 'unutmadık, unutmayacağız' pankartı açıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

12. dakikada Selçuk'un pasında savunma arkasına sarkan Burak, kaleci Zülfikar'ı geçti, açısı daralan sarı kırmızılı futbolcu vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

18. dakikada Sneijder'in yaklaşık 25 metreden sert şutunda kaleci Zülfikar, meşin yuvarlağı son anda tokatlayarak kornere çeldi.

43. dakikada Yasin'in pasıyla orta sahada rakibinden sıyrılan Burak, yaklaşık 25 metreden sert vurdu, kaleci Zülfikar, yatarak topu tokatlamayı başardı.

45+1. dakikada Olcan'ın pasında ceza alanı dışında topla buluşan Sneijder, plasesini yaptı, kaleci Zülfikar bu pozisyonda da topu kornere çeldi.

Kalan dakikalarda da gol olmayınca ilk yarı, golsüz tamamlandı.