Galatasaray Yönetimi, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun raporu doğrultusunda öncelikle Akhisar Belediyespor'dan Bilal Kısa'yı kadroya katmıştı. Yönetim, aynı zamanda Sabri Sarıoğlu'nun da sözleşmesini uzatarak kadroyu koruma politikasına gitmişti. Sarı kırmızılılar öncelikle yabancı golcü transferini tamamlayıp takımın hücum gücünü arttırmayı planlıyor.

Buna göre, Oumar Niasse ve Lukas Podolski öne çıkan isimler olarak göze çarpıyor. Yönetim, Hamza Hamzaoğlu'nun kadroda görmek istediği iki oyuncu için girişimlerini hızlandırarak transferleri bitirmek amacında.

Niasse transferinde Lokomotiv Moskova'ya 4 milyon euro öneren sarı kırmızılılar ilk görüşmeden olumlu yanıt alamamıştı. Rus kulübüne bu kez 5 milyon Euro'luk bir teklifle gitmeye hazırlanan Galatasaray Yönetimi, Podolski için de uzun süredir pazarlıklarını sürdürüyor. Alman oyuncu Galatasaray'a gelmeye sıcak bakıyor ancak Arsenal ile 1 yıllık sözleşmesi bulunan 30 yaşındaki futbolcu için İngiliz kulübüyle görüşmeler henüz netlik kazanmadı. Podolski, İngiltere'den ayrılıp düzenli olarak forma giyeceği bir takıma transfer olmak istediğini belirtmişti.

Galatasaray'ın golcü konusunda alternatiflerinden biri ise Klaas Jan Huntelaar. Hollandalı golcü için görüşmeler devam ederken, Sneijder'in bu transferin gerçekleşmesi adına Hollanda Milli Takımı'ndan yakın arkadaşı olan Huntelaar ile sık sık görüştüğü ifade edildi.

Sarı kırmızılılar geçtiğimiz günlerde anlaşma sağladığı Jem Paul Karacan'a da resmi sözleşmeyi imzalatmaya hazırlanıyor. Reading ile sözleşmesi sona eren 26 yaşındaki orta saha oyuncusu için herhangi bir bonservis bedeli ödenmeyecek.