KAYSERİ (AA) - Erbakan Vakfı Kayseri Şubesince, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı Anma" etkinliğinde konuşan Erbakan, Necmettin Erbakan'ın vefatının üzerinden 5 sene geçmesine rağmen Kayseri'de olduğu gibi Türkiye'nin, hatta Avrupa'nın dört bir yanında birbirinden büyük katılımlarla anma programları yaptıklarını söyledi.

Bu anma programlarını sade anıları tazelemek ya da nostalji yaşamak için gerçekleştirmediklerine dikkati çeken Erbakan, "Anma toplantıları ile bütün dünyaya, özellikle de dünya Siyonizmine, zalimlere, ırkçı emperyalistlere bir mesaj veriyoruz. Erbakan hocanın partisini kapatmakla siyaset yasağı vermekle partisini parçalamakla 'hareketini böldük üzerine 10 metre kalınlığında beton döktük diyordunuz' ya ey zalimler! Erbakan'ı öldürseniz de gömseniz de üzerine beton değil kurşun da dökseniz milli görüşü ve Erbakan hocayı bitiremezsiniz" diye konuştu.

Müslüman aleminin takvasının yanında ilmiyle de ön planda olması gerektiğini, buna en güzel örneklerin Fatih Sultan Mehmet ve Necmettin Erbakan olduğu ifade eder Erbakan, şöyle devam etti:

"Erbakan hocamız takvasıyla ön planda olduğu gibi ilimde de örnek bir kimseydi. Leopar tanklarının motorlarını icat eden bir bilim adamıydı. Dizel motorlarda yakıtın tutuşmasını matematiksel olarak formüle eden ve böylelikle bilim literatürüne geçen bir bilim adamıydı. Aynı Sultan Fatih gibi ilmi ve hidayeti kendi bünyesinde birleştirmişti. Bu ikisini birleştiren insana Cenab-ı Allah feraseti nasip ediyor. Yani olayların iç yüzünü görme, olayların arka planını görebilme içte bu ferasetinden dolayı bizlere ve bütün İslam alemine 50 sene adeta bir pusula gibi yol gösterdi. Milletin coşkuyla karşıladığı Arap Baharı hadiseleri Erbakan hocamızın vefatından bir kaç ay önce başladı ve alevlendi. O dönemlerde Erbakan hocamıza vefatına sayılı günler kala 'Bu Arap Baharı ile ne düşünüyorsun hocam' dediler. Erbakan hoca 'Bu Arap Baharı dünya Siyonizminin kadro değiştirme hareketidir' dedi. O dönemde onun bu sözleri bazı kesimler tarafından yadırgandı. Aradan geçen 5 seneden sonra Arap Baharı dedikleri olayların nasıl büyük bir felaket olduğu, Büyük Ortadoğu projesinin uygulanmasından başka bir şey olmadığı ortaya çıktı."