Galatasaray’ın 2018 yılına kadar sözleşmesini uzattığı Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, düzenlenen törenle imzayı attı. Sneijder, 1 milyon 300 bin Euro imza parasının yanısıra yıllık 3 milyon 200 bin Euro ücret alacak.

Türk Telekom Arena Stadı’nda Başkan Dursun Özbek’in de katılımı ile gerçekleştirilen imza töreninde Sneijder, kendisini 2 yıl daha sarı kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Sneijder: Futbolu Galatasaray'da bırakmak isterim

İmza sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Özbek, "Galatasaray'a büyük mutluluk veriyor. Sneijder değerli bir oyuncumuz. Galatasaray'ı ve Türkiye'yi sevmesi uzun süre hizmet etme arzusu bizi sevindirdi." ifadelerini kullandı.

Hollandalı yıldız oyuncu Wesley Sneijder ise yaptığı açıklamada, "Profesyonel bir oyuncu için eşinin mutluluğu önemli. Eşimi ikna etme çabasında bulunmadım. Burada kalmaktan çok mutluyum. İmza atmamdan dolayı çok mutluyum. Kulübü ve İstanbul'u çok seviyorum." dedi.

Bu arada Hollandalı yıldız futbolcunun alacağı ücret de Kamuyu Aydınlat Platformu'na (KAP) bildirildi. Wesley Sneijder'in sözleşmesinin 2016-2017 ve 2017-2018 futbol sezonları için uzatıldığı bilgisi verilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Profesyonel futbolcumuz Wesley Sneijder'in sözleşmesi 2016-2017 ve 2017-2018 futbol sezonları için uzatılmıştır. Buna göre futbolcuya ilgili her bir sezon için 3 milyon 200 bin Euro sabit transfer ücreti, 1 milyon 300 bin Euro imza ücreti ve 20 bin Euro maç başı ücret (Süper Lig maçları, UEFA maçları ve Türkiye Süper Kupası maçı) ödenecektir. Ayrıca futbolcu her bir sezonda Türkiye Süper Lig Şampiyonluğu’nda 250 bin Euro, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalındığında 250 bin Euro ve UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu durumunda 500 bin Euro bonus daha almaya hak kazanacaktır."