Galatasaray Kulübü’nün 36. Başkanı seçilen Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri, düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde gerçekleştirilen törene Galatasaray Kulübü’nün yeni başkanı Dursun Özbek ve yönetim kurulu, eski başkan Duygun Yarsuvat ve eski yöneticiler Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ve divan kurulu üyeleri katıldı. Törende Galatasaray Kulübü’nün 36. başkanı seçilen Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri, mazbatalarını aldı. 20. lig şampiyonluğu ve 4. yıldızda emeği olan Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak ve Hamza Hamzaoğlu’na başarı belgesi verildi.

Öte yandan tören öncesi bir araya gelen Dursun özbek, Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak, basın mensuplarına poz verdi. Albayrak'ın "Kupanın yanında çekin çocuklar, kupa ile daha resmimiz yok." demesi gülüşmelere neden oldu.

Mazbata sonrası kürsüde üyelere seslenen Başkan Dursun Özbek, Galatasaray gibi çok değerli bir varlığı emanet ettikleri için genel kurula ve 4. yıldızı takmakta emeği olan bir önceki yönetime ve Duygun Yarsuvat’a teşekkür etti. Özbek, "Galatasaray’ı 3 yıllığına yönetmek üzere teslim almış bulunuyoruz. Bu görevin ağırlığını ben ve arkadaşlarım son derece kuvvetli bir şekilde hissediyorum. Galatasaray’ı değerli 35 başkanın ulaştırdığı bu seviyenin üzerine taşıyacağıma söz veriyorum. Mali disiplini izah ederken, tasarruf yaparak değil, israfı önleyerek disiplini sağladık. Galatasaray Spor Kulübü, imkanı çok geniş, varlıkları çok büyük ve çok değerli bir kulüp." diye konuştu.

"Mazbataları aldık, kolları sıvadık" diyen başkan Özbek, "Bundan sonraki dönemde bütün gücümüzle Galatasaray’a yıldızlar kazandırmak için, 5, 6, uğraşacağız. Galatasaray’ın tabiatında var hep ilkler olmuş kulüp. Bunu devam ettireceğiz. Genel kuruluma tekrar teşekkür ediyorum, gözünüz arkada kalmasın." ifadelerini kullandı

YARSUVAT: GALATASARAY'IN İÇİNDEKİ ENERJİYİ KULLANIRSANIZ HEP BAŞARILI OLURSUNUZ

Galatasaray’da yeni başkan Dursun Özbek’in mazbata töreni sonrası açıklamalarda bulunan eski başkan Duygun Yarsuvat ise "Emin olun Galatasaray’ın içinde öyle bir enerji var ki o enerjiyi kullanırsanız hep başarılı olursunuz. Bu Galatasaray’ın bünyesinde mevcut olan bir enerjidir." diyerek, şöyle devam etti:

"Sadece bir kişinin değil tüm Galatasaraylıların çabasıyla başarılı olmuştur. Galatasaray’ı bırakmamak lazım. Galatasaray’ı hep yaşamak lazım. Bırakıp giderseniz bir daha o kapıdan içeriye giremezsiniz. Onun için Galatasaray’da birlikle olmak lazım. Gerçek Galatasaraylılık da budur. Ne iş yaparsanız yapın ama Galatasaray’ın menfaatlerini düşünerek yapmanız gerekir. Bunları yaptığınız sürece Galatasaray başarılı olacaktır. Yeni yönetimdeki arkadaşlarımızda başarılı olacağına inanıyorum ve öyle düşünüyorum."