Galatasaray'a 2013-14 sezonunun başında Lille'den transfer olan Aurelien Chedjou, 30. yaş gününü kutluyor.

Sarı kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde 'Mutlu Yıllar Chedjou' başlıklı yazıda tecrübeli oyuncunun futbol kariyeri hakkında bilgiler verildi.

Kamerun'un Douala şehrinde 20 Haziran 1985'te hayata merhaba diyen Aurelien Chedjou, ülkesinin önemli futbol akademilerinden olan Kadji Spor Akademisi’nde futbolla tanıştı. Akademideki başarılı performansı ile öne çıkan Kamerunlu yıldız, 2002-03 sezonunda La Liga ekiplerinden Villarreal'in altyapısına geçiş yaptı.

İspanyol ekibinin altyapısından Fransa Ligi'ne transfer olan Chedjou, Pau, Auxerre, Rouen ve son olarak Galatasaray'a transfer olduğu takım olan Lille'de uzun yıllar başarılı bir performansa imza attı.

Galatasaray'da geçirdiği iki sezonda istikrarlı performansı ile savunmanın vazgeçilmezleri arasına adını yazdıran Chedjou, 1 Spor Toto Süper Lig Şampiyonluğu ve 2 Türkiye Kupası kazanma sevinci yaşadı.

Galatasaray'ın bu sezon kazanmış olduğu 20 şampiyonlukta 4 gollük bir katkısı bulunan Chedjou, sarı kırmızılı formayı toplamda 68 defa giydi ve 8 gol atma başarısı gösterdi.