Galatasaray Fenerbahçe maçını canlı olarak SKOR'dan takip edebilirsiniz... Süper Lig'de haftanın en önemli maçında Galatasaray sahasında ezeli rakibi Fenerbahçe'yi ağırlıyor. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak Galatasaray Fenerbahçe derbisiyle ilgili tüm detaylar ve dakika dakika canlı takip haberimizde...

Türkiye’nin en büyük derbisinde Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya… Süper Lig’in 3’üncü haftasında iki ezeli rakip Türk Telekom Stadı’nda kozlarını paylaşıyor. Ligin ilk iki haftasını galibiyetle kapatan Galatasaray, Erol Bulut ve yeni transferleriyle birlikte yeni bir yapılanmaya giden Fenerbahçe’yi yenerek çıkışını sürdürmek istiyor. 0-0 biten Hatayspor maçında Hatayspor maçındaki oyunuyla eleştirilen Fenerbahçe derbiden galibiyetle ayrılarak moralleri yükseltmenin peşinde. Fatih Terimli Galatasaray oldukça formda. Sarı-Kırmızılı takım Fenerbahçe’yi yenerek yakaladığı muhteşem çıkışı devam ettirmek istiyor.

Derbide ilk yarıda bol pozisyon vardı ancak gol sesi çıkmadı.

AĞLARA GİDEN TOP GOL DEĞERİ KAZANMADI! 36′ Galatasaray’da Feghouli ceza alanında buluştuğu topu sert ve düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ancak pozisyon öncesinde ofsayt bayrağı kalktı. 

26’ıncı dakikada ceza sahası dışına açılan topu ayak içiyle uzak köşeye gönderen Linnes’in şutunu Altay güçlükle kornere çeldi. 

23’üncü dakikada Galatasaray’ın hızlı atağında Falcao topu önüne almak isterken Tisserand elle oynadı. Ceza sahasının çok yakınında olan pozisyonda hakem serbest vuruşu işaret etti ve Tisserand’a sarı kart çıktı.

NET FIRSAT KAÇTI! 20′ Galatasaray, Arda Turan’la gole çok yaklaştı. Omar’ın ortasında Arda iyi bir kafa vuruşu yaptı. Altay Bayındır iki hamlede topa sahip oldu.

Fenerbahçe gole yaklaştı! 18′ Caner’in kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Gönül’ün ön direkte yaptığı kafa vuruşu az farkla dışarıya çıktı.

SARI KART! 15′ Galatasaray’da Luyindama, Enner Valencia’ya yaptığı sert hareket sonrası sarı kart gördü.

SARI KART! 12′ Fenerbahçe’de Jose Sosa, Taylan Antalyalı’nın ayağına yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü.

7′ Seyircisiz oynanan derbide stat dışından saha zeminine meşale gönderildi! Saha görevlisi yabancı maddeye sahadan çıkardı ve oyun yeniden başladı.

6′ Maçın ilk net pozisyonu! Galatasaray’da Taylan Antalyalı’nın ceza sahası dışından attığı sert şutu Altay parmaklarının ucuyla iyi bir refleksle kornere çeldi.

Galatasaray 4-1-4-1, Fenerbahçe 4-2-3-1 dizilişiyle sahada…

TT Arena’da seyircisiz oynanacak dev mücadele Fenerbahçe’nin santrasıyla başladı!

İŞTE İLK 11’LER:

Galatasaray: Fatih, Elabdellaoui, Luyindama, Marcao, Linnes, Taylan, Belhanda, Emre Kılınç, Feghouli, Arda, Falcao

Yedekler: Okan, Şener, Babel, Etebo, Donk, Oğulcan, Ömer, Emre Taşdemir, Emin, Diagne

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Caner Erkin, Tisserand, Lemos, Gökhan Gönül, Gustavo, Sosa, Ozan Tufan, Deniz Türüç, Thiam, Valencia Yedekler: Harun, Tolga, Samatta, Ferdi, Sadık, Sinan, Zanka, Nazım, Novak, Mert

TISSERAND VE SOSA İLK KEZ 11´DE

Fenerbahçe´nin yeni transferlerinden Marcel Tisserand ile Jose Sosa, Galatasaray derbisinde ilk kez sarı-lacivertli formayla 11´de yer aldı. Daha önceki müsabakalarda teknik direktör Erol Bulut´un forma şansı verilmediği Tisserand ile geçtiğimiz hafta oyuna ikinci yarıda dahil olan Sosa, derbi mücadelesinde ilk 11´de görev aldı.

6 OYUNCU KADRO DIŞINDA

Fenerbahçe´de teknik direktör Erol Bulut, 6 ismi derbi kadrosuna almadı. Dirar ve Rodrigues´in yanı sıra Serdar Aziz, Frey, Allahyar ve İsmail Yüksek, 21 kişilik maç kadrosuna alınmadı.

SAMATTA YEDEK SOYUNDU

Sarı-lacivertli ekibe yeni katılan golcü futbolcu Samatta, Galatasaray maçıyla ilk kez kadroda yer aldı. Tanzanyalı golcü futbolcu mücadeleye yedek kulübesinde başladı.

10 YENİ İSMİN DERBİ HEYECANI

Fenerbahçe´de ilk 11’de sahaya çıkan yeni transferlerden Tisserand, Lemos, Sosa, Valencia, Mame Thiam ilk kez sarı-lacivertli formayla derbi heyecanı yaşadı. Gökhan Gönül ile Caner Erkin ise 4 yıl sonra yeniden Fenerbahçe formasıyla Galatasaray derbisinde görev aldı.

Öte yandan sarı-lacivertli ekibin yeni transferlerinden Mert Hakan Yandaş, Sinan Gümüş, Nazım Sangare, Novak, Samatta ise yedekler arasında yer aldı.

GALATASARAY SEZONA İYİ BAŞLADI

Sezona iyi başlayan Galatasaray, Süper Lig’de çıktığı ilk iki maçında Gaziantep FK’yi 3-1, son şampiyon Medipol Başakşehir’i de 2-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekip, mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi elemesinde ise ikinci turda Azerbaycan’ın Neftçi ekibini 3-1, üçüncü turda da Hırvatistan temsilcisi Hajduk Split’i 2-0 yendi.

FENERBAHÇE DEPLASMANDA 5 SEZONDUR KAYBETMİYOR

Yeni sezona yaptığı flaş transferlerle giren Fenerbahçe ise deplasmanda Çaykur Rizespor’u 2-1 mağlup ettikten sonra evinde Atakaş Hatayspor ile 0-0 berabere kaldı. Teknik direktör Erol Bulut yönetimindeki sarı-lacivertli ekip, haftaya 4 puan ve averajla 8. sırada giriyor. Kanarya rakibine deplasmanda 5 sezondur kaybetmiyor.

EMRE AKBABA FORMA GİYEMEYECEK

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Emre Akbaba derbide görev yapamayacak. Süper Lig'de geride kalan sezonun son hafta maçında adalesinden sakatlanan ve tedavisine devam edilen Emre Akbaba derbinin kadrosunda yer alamayacak. Medipol Başakşehir maçında kasık adalesinden sakatlık geçiren Marcelo Saracchi'in durumu ise bugün yapılacak son antrenmanın ardından netlik kazanacak.

FALCAO VE DIAGNE

Galatasaray, şu ana kadar oynadığı maçlarda hem hücum hem de savunmada etkili bir performans ortaya koydu. Sarı-kırmızılı ekip bu karşılaşmalarda 10 kez ağları havalandırırken, kalesinde 2 gol gördü. Galatasaray'ın santrforlarından Radamel Falcao bu sezon 3 kez ağları havalandırırken, Mbaye Diagne ise 2 gol kaydetti. Performanslarıyla dikkati çeken orta saha oyuncuları Younes Belhanda 2, Emre Kılıç da bir kez topu filelere gönderdi. Sarı-kırmızılı takımın savunmasında ise Marcao ve Luyindama savunmadaki etkili performanslarıyla dikkat çekiyor.