Süper Lig'de Galatasaray, sahasında Gaziantepspor'u mağlup ederek maç fazlasıyla tekrar liderliğe yükselmek istiyor.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 mağlup olarak haftayı puansız kapatan ve liderliği Fenerbahçe'ye kaptıran sarı kırmızılı takım, lider Fenerbahçe'nin dün Eskişehirspor deplasmanında iki puan bıraktığı haftada Gaziantepspor'u mağlup ederek 61 puanla zirvenin yeni sahibi olmayı hedefliyor. Sarı kırmızılı takım, bu maçı kazanıp yarın akşam Beşiktaş ile Kardemir Karabükspor arasında oynanacak maçın sonucunu bekleyecek.

SNEİJDER CEZALI, HAMİT SAKAT

Zorlu randevu öncesinde Galatasaray'da kart cezalısı Sneijder bu maçta görev yapamıyor. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Hollandalı oyuncunun yerine ise Emre Çolak'a şans verdi. Geçtiğimiz haftaki Trabzonspor maçında ilk onbirde sahaya çıkan ve sakatlanarak oyundan çıkan Hamit Altıntop'un yerine Melo, yine Trabzon deplasmanında ilk onbirde oynayan Yasin Öztekin'in yerine de Olcan maça başladı.

Sarı kırmızılı takımda Galatasaray'da sarı kart sınırında bulunan; Fernando Muslera, Alex Telles, Aurelien Chedjou, Semih Kaya, Felipe Melo, Olcan Adın, Yekta Kurtuluş ve Umut Bulut bu karşılaşmada kart görmeleri halinde haftaya Akhisar Belediyespor maçında görev yapamayacaklar.

200. GOLÜ KİM ATACAK ?

Türk Telekom Arena Stadı'nın açıldığı günden bu yana şu ana kadar toplam 199 gol atıldı. Galatasaray, bu akşam rakibine atacağı bir golle sayı 200'e ulaşacak. Türk Telekom Arena'da ilk golü Servet Çetin, 100. golü de Drogba kaydetmişti.

GAZİANTEPSPOR'DA KALECİ KARCEMARSKAS SAKAT

Ligin orta sıralarında yer alan konuk ekipte Galatasaray maçı öncesinde sakatlığı bulunan kaleci Zydrunas Karcemarskas bu karşılaşmada oynayamıyor. Kalede Eray Birniçan görev yapıyor.

TAKIM KADROLARI
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Mete Kalkavan, Ceyhun Sesigüzel, Erdem Bayık
Galatasaray: Muslera, Sabri, Chedjo, Hakan Balta, Alex Telles, Selçuk İnan, Melo, Olcan Adın, Emre Çolak, Umut Bulut, Burak Yılmaz
Gaziantepspor: Eray, Elyasa, Chibuike, Şenol Can, Erdem Şen, Muhammet Demir, Arokoyo, Mustafa Durak, Luis Grando, Barış Yardımcı, Lusi Leal Dos Anjos