Galatasaray Kulübü, futbolda 4. yıldızı getiren teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu'na 3 yıllık yeni sözleşmeye imza attırdı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, yeni sezonda şampiyonluk yarışının çok takımla geçeceğini belirterek, buna en iyi şekilde hazırlanacaklarını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza törenine Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Tanman ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu katıldı.

Atılan imzaların ardından söz alan Kulüp Başkanı Dursun Özbek, Hamza Hamzaoğlu ile başarılı bir sezon geçirdiklerini dile getirerek, "Çok da keyifli bir sezon iki kupayla bitirdik. Hamza hocayla ilk yaptığmız kontrat döneminde de ben yönetimdeydim. Kendisi çok güvendiğimiz Galatasaray'a çok faydalı olacağına inandığımız bir teknik adamdı." derken, sözlerine de şöyle devam etti:

"Hamza hocayı geçen dönem getirdiğimizde dahi uzun vadeli düşündük. 6 aylık bir süre için yönetimde olmamıza rağmen Hamza hocanın Galatasaray'a uzun yıllar hizmet edeceği düşüncesiyle böyle karar aldık. İsabetli bir karar aldığımızın kanıtlandığını hepimiz gördük. Geçmiş dönemde Galatasaray'a vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Görüşmeler çerçevesinde önümüzdeki 3 yıllık dönemde de Galatasaray'ı başarıdan başarıya koşturacağına inandığım bir arkadaşım. Bundan sonraki dönemde her zaman Hamza hocamızın arkasında olacağız yönetim olarak. Galatasaray'ı birlikte başarıya taşımak için gerekeni yapacağız."

Başkan Dursun Özbek, camianın transfer beklediği yönündeki bir soruya, "Transfer sezonu başladı. Bizim en doğru yaptığımız iş önce hocamızla mutabakata varmak. Çünkü önümüzdeki sezon hazırlıkları transferler de bunun içinde olmak üzere hocamın yapmış olduğu proje doğrultusunda yapılması gerekiyordu. Dolayısıyla bugün başladık, 5 dakika sonra da kimi transfer edeceğimizi söylemek yanlış olur." diye cevap verdi.

"DÜNYADAKİ HER YILDIZ GALATASARAY'DA OYNAMAK İSTİYOR"

Ellerinde listeleri olduğunu anlatan Başkan Dursun Özbek, "İçimizde tartışmalarımızı yapıyoruz. Galatasaray'a en büyük faydayı getirecek zaten bir omurgası var, şampiyon takım. Eksiklerimizi hocamızın ön gördüğü çerçevede tamamlayacağız. Galatasaray zaten bir yıldızlar topluluğu, dünyadaki her yıldız Galatasaray'da oynamak istiyor böyle bir markayız." şeklinde konuştu.

Galatasaray şampiyon takım olduğu için direk gruplardan katılacağı Şampiyonlar Ligi'ndeki hedefleri de sorulan Başkan Özbek, "Galatasaray markasına baktığımızda futbol dünyasında dünyada önemli sıralamalara giren tek Türk takımı. Galatasaray, Türkiye açısından bu misyonu üstlenmiş durumdadır. Hocamızın Şampiyonlar Ligi'nde başarı grafiğini projelendirdiğini biliyorum. Bize de anlattı kendisi, bu bir süreçtir. Bu uzun vadeli değil, orta vadeli bir süreçtir. Ben şuna inanıyorum: Hamza hocayla biz Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Projenin sonunda da Şampiyonlar Ligi kupası var. Bu projeyi devam ettireceğiz, Hocam, Galatasaray'da uzun vadeli kalıcıdır. Ben öyle istiyorum en azından ve bu projeyi de sonuna kadar götürmesini istiyorum." cevabını verdi.

HAMZAOĞLU: DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ

Başkan Özbek'ten sonra söz alan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ise yaptığı açıklamada, "Yönetim kuruluna bizlere duydukları güvenden bize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Geçen dönem de burada imzalamıştık o gün çok farklı heyecanlar içindeydik, tekrardan yıllar sonra takımıma hizmet etmek ve yeniden sizlerle beraber olmanın heyecanı vardı." diyerek, şöyle devam etti:

"Tabii önümüzde elde edilesi gereken başarılar vardı şükürler olsun bugüne kadar olan işlerimizde her şeyimiz umduğumuz gibi gitti ve geçtiğimiz sezonu iki kupa ile kapattık. Yönetim kurulumuzun bize duyduğu güvenle de bundan sonra üç yıl daha beraber çalışacağız. İnşallah bir aksilik olmazsa ondan sonrası için de düşüncelerimiz hayallerimiz mutlaka var ama önemli olan bu süreç içinde de yine görevimizi layıkıyla yerine getirebilmek. Bunun için çalışacağız ve daha çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız."

"RAKİPLERİMİZ ŞU ANDA BİZDEN DAHA HIRSLI VE AZİMLİ YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR"

Fenerbahçe, Beşiktaş gibi rakiplerinin güçlü teknik adamlarla yeni sezona gireceklerinin hatırlatılması üzerine Hamza Hamzaoğlu, "Rakiplerimiz şu anda bizden daha hırslı ve azimli bir şekilde yeni sezona hazırlanıyorlar bu kesin." ifadelerini kullandı.

Rakiplerinin geçen sezon kaçırdıkları bir şampiyonluk olduğunu dile getiren Hamzaoğlu, "Önümüzdeki yıl da aynı senaryoyu yaşamak istemeyeceklerdir. Biz de her şeyin farkındayız, tabii ki bir başarı elde ettik ama başarıların sonu yok. Buna yenilerini eklemeliyiz ve yeni başarılar yakalamalıyız. Sezon başından itibaren biz de çok ciddi bir şekilde önümüzdeki sezona hazırlanacağız. Çok takımın ortak olacağı bir şampiyonluk yarışı olacak önümüzdeki sene buna da en iyi şekilde hazırlanacağız." dedi.

Şampiyonluğun şansla elde edildiği şeklinde yorumların yapıldığı yönündeki soruya ise genç teknik adam, "Biz neler yapıp da başarılı olduğumuzun farkındayız. Bir başkasının ne düşündüğü çok beni ilgilendirmiyor. Tabii ki bu işin içinde şans vardır. Şans, isteyenden yanadır, şans çalışandan yanadır. Biz çalıştık hiçbir zaman işimizi tamamen şansa bırakmadık. Bekledik ve şans da bize yardım etti." cevabını verdi.

CÜNEYT TANMAN: TEKNİK DİREKTÖR OLARAK ONUNLA ÇALIŞMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM

Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Tanman ise Hamza Hamzaoğlu ile çalışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Galatasaray'ın 4. yıldıza giden yolculuğunda yer almadığını ancak, yönetici olduktan sonra kucaklarına iki büyük kupa konduğunu da belirten Tanman, sözlerini şöyle tamamladı:

"4. yıldıza giden başarıda yer alamamıştım. Ancak yönetici olduğum anda kucağımıza iki tane kupa getirdi, sağolsunlar başkanım ve Hamza kardeşim. Teknik direktör olarak onunla çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Çünkü hem iki kupayı kazanmış bir teknik adam özellikle 4. yıldızın önemi herkes tarafından kavranıyor. Üstüne kupa şampiyonluğu takımını tanıyan ve gelecekle ilgili planlarını yapış bir teknik adamla çalışıyor olmak bizler için çok önemli. Ben de hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah güzel bir beraberlik olacak. Önce Süper Kupa daha sonra diğer kupalarla beraber bunu taçlandıracağız."