Türkiye Kupası finalinde Bursaspor'u Burak Yılmaz'ın attığı gollerle 3-2 mağlup eden Galatasaray, 2014-2015 Türkiye Kupası şampiyonu oldu. Sarı kırmızılılar, maçın ardından düzenlenen törenle kupasını aldı.

Hakem Bülent Yıldırım'ın karşılaşmanın bitiş düdüğünü çalmasının ardından taraftarına koşan Galatasaraylı futbolcular, sevincini taraftarlarla paylaştı. Galatasaray yedek kulübesi de büyük sevinç yaşadı. Sevinç yumağı olan sarı kırmızılar, kupa galibiyetini doyasıya kutladı. Sarı kırmızılı taraftarlar, Abdurrahim Albayrak lehine ve Fenerbahçe aleyhine tezahürat yaptı.

MAÇTAN SONRA OLAYLAR ÇIKTI

Bu arada, sarı kırmızılı taraftarların kutlaması sırasında sinirlenen Bursaspor taraftarları rakip takım tribünlerine meşale fırlattı. Yeşil beyazlı taraftarlar, koltukları kırarak sarı kırmızılı taraftarlara attı. Taraftarların aradaki tel örgülere yüklenmesi üzerine çevik kuvvet ekipleri taraftarları tel örgülerden uzaklaştırdı. Taraftarların dağılmamakta direnmesi üzerine, tribüne polis girdi. Çevik kuvvet ekipleri ile polis arasında yaşanan gerginlik sırasında taraftarlar polislere koltukları attı. Bursaspor taraftarları, uzun süre polisle çatıştı. Tribünlerin koltuklarını söken taraftarlar, polisin üstüne attı.

MAÇIN FUTBOLCUSU BURAK YILMAZ

Karşılaşmada Galatasaray'ın üç golüne imza atarak maçın skorunu belirleyen Burak Yılmaz, yapılan ankette maçın futbolcusu seçildi. Bursaspor ve Galatasaraylı futbolcuların madalyalarını Federasyon Başkan Vekili Servet Yardımcı verdi.

Kupayı Galatasaray kaptanı Selçuk İnan alarak arkadaşları ile birlikte havaya kaldırdı. Sarı kırmızılı futbolcular Türkiye Kupası'nı tek tek havaya kaldırarak gazetecilere poz verdi. Sarı kırmızılı futbolcular, daha sonra kupa ile birlikte sahaya inerek taraftarlarına koştu, şampiyonluğu taraftarı ile kutladı.