Galatasaray Lisesinde gerçekleştirilen ve Dursun Özbek ile Mustafa Cengiz'in başkan adayı olduğu kongrede saat 15.00 itibarıyla oy verme işlemi tamamlanırken, sandıklar görevlilerce sayımın yapılacağı Tevfik Fikret Salonu'na getirildi.

7 bin 688 üyenin oy hakkına sahip olduğu seçimde 3416 üye oy kullandı. 18 sandığa atılan oylar tek tek sayılarak tasnif edildi ve oy sayımı tamamlandı. 

YENİ BAŞKAN CENGİZ'DEN İLK SÖZLER...
Yapılan oylama sonucu Dursun Özbek'in ilk 9 sandıkta önde götürdüğü oy sayımında Mustafa Cengiz, 9. sandıktan sonra atağa geçti ve farkı açtı. Oy sayımı sonrası Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın 37. Başkanı oldu.

Cengiz'in ilk sözleri ise şöyle oldu: "Galatasaray camiası her şeyin en güzelini hak ediyor. Her şeyin hayırlısı. Bu bir hizmet yarışı, çok samimi söylüyorum. Sadece hizmet arzum beni buraya getirdi. Siz neyseniz ben de oyum. Sanırım ilk defa başkanın girdiği bir seçimde diğer aday kazandı. İlk defa 5 sandık sonra geriden gelen bir aday seçimi kazandı. Bir çığır açtınız. Teşekkür ederim."

Buna göre sandık numaraları ve oylar şu şekilde;

1. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 68
MUSTAFA CENGİZ: 56

2. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 96
MUSTAFA CENGİZ: 68

3. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 113
MUSTAFA CENGİZ: 69

4. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 128
MUSTAFA CENGİZ: 78

5. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 118
MUSTAFA CENGİZ: 109

6. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 110
MUSTAFA CENGİZ: 98

7. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 86 
MUSTAFA CENGİZ: 100

8. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 74
MUSTAFA CENGİZ: 99

9. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 65
MUSTAFA CENGİZ: 101

10. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 74 
MUSTAFA CENGİZ: 96

11. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 84 
MUSTAFA CENGİZ: 98

12. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 58 
MUSTAFA CENGİZ: 123

13. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 61
MUSTAFA CENGİZ: 116

14. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 60
MUSTAFA CENGİZ: 89

15. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 78 
MUSTAFA CENGİZ: 94

16. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 64 
MUSTAFA CENGİZ: 90

17. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 95 
MUSTAFA CENGİZ: 93

18. SANDIK

DURSUN ÖZBEK: 191 
MUSTAFA CENGİZ: 125

TOPLAM:

DURSUN ÖZBEK: 1623 
MUSTAFA CENGİZ: 1703

MUSTAFA CENGİZ'İN LİSTESİ:

ASİL ÜYE: Celal Açar, Ahmet Sabri Şenkal, Acar Baltaş, Nejat Güney, Okan Böke, Adil Araboğlu, Emre Erdoğan, Cenk Soyer, Hacı Hüseyin Toprak, Ahmet Ünal Çeviköz.

YEDEK ÜYE: Mahmut Recevik, Mehmet Ömer Cansever, Dinç Üner, Erol Özmandıracı, Arif Badur.

Galatasaray'ın yeni başkanı Mustafa Cengiz kimdir? Ne iş yapıyor?

1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde dünyaya gelenMustafa Cengiz, ilk ve ortaöğretimini Nizip’te almasının yanı sıra, lise öğrenimini Gaziantep Lisesi’nde tamamladı. Üniversite yaşantısında ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Ülkenin tarımsal modernizasyonunda kilit faktör olması amacıyla kurulan 40 bin tarımsal köy kalkınma kooperatifi Merkez Birliği (Köy-Koop) kuruluş ve özellikle dış ticaret oluşumunda kurucu uzman olarak çalıştı. Daha sonra eski Yerel Yönetim sonra İçişleri Bakanlığı vesayetindeki 670 Belediye’nin merkez iktisadi kuruluşu TANSA (Tanzim Satışlar) ilk ve son Genel Müdürü olarak, o dönem 3 hükümetle çalıştı. İktisadi hayata Belediyelerin kamu yararına olumlu ürün ve fiyat düzenlemesi olarak kurulan TANSA da 28 yaşında ülkenin o dönem Kamudaki en genç genel müdürü oldu. 12 Eylül Darbesi sonrası kamu’dan ayrılarak, özel sektörde dış ticaret alanında Arapça da öğrendiği orta-doğu’da yoğun olarak çalıştı. 1990 yılından bu yana petrol, akaryakıt sektöründe kendi şirketleri ile faaliyet göstermektedir.

Petrol sektöründe TABGİS (Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikası) Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapmıştır. alatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyesi olarak, tüzüğünün günün koşullarına uyum düzenlemesinde Galatasaray Divanı tarafından görevlendirilmiş ve komisyon olarak Tüzük tadil çalışmalarında bulunmaya devam etmekte olan Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.