Play-off Çeyrek Final 2. maçında Pınar Karşıyaka’yı yenerek seriyi 1-1’e getiren Galatasaray Odeabank’da Başantrenör Ergin Ataman, “Biz uyandık, avantaj bizde. Sanırım taraftarımız da uyanmıştır” dedi.
Spor Toto Basketbol Ligi Play-off Çeyrek Final 2. maçında Galatasaray Odeabank’ı konuk eden son şampiyon Pınar Karşıyaka, rakibine 62-65’lik skorla mağlup oldu. 1-1’e gelen seride Fenerbahçe’nin yarı finaldeki rakibi İstanbul’da 3. maçta belli olacak. Zorlu karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, iki takımın bu sezon 5 kez karşılaştığı için birbirlerini iyi tanıdıklarını söyledi.
Bu akşam savunmayı sağlam tutmak istediklerini kaydeden Ataman, “Bunda da başarılı olduk. Tek sıkıntımız Lasme’ye çalınan fauller oldu. İkinci yarı mecburen Lasme yerine Ege’yi kullandık. Hücumda çok top kaptırdık. Bu akşam Kenan Sipahi ve Kerem Gönlüm çok iyi oynadı. Onları durdurmakta zorluk çektik” dedi.
Son 4 dakikaya 6 sayıyla girdiklerini söyleyen Ataman, “Kenan’ın çıkmasıyla Karşıyaka’nın savunması düştü. Seriyi çevirdik. Bu akşam çok kritik bir maç oynadık. Biz uyandık, avantaj bizde. Sanırım taraftarımız da uyanmıştır. Pazar günü aynı Eurocup’taki gibi bir atmosfer istiyorum. Abdi İpekçi’de Pazar günü yarı finale çıkmak için mücadele edeceğiz” diye konuştu.
Pınar Karşıyaka’yı Türkiye’de ve Avrupa’da zor bir deplasman takımı olarak yorumlayan Galatasaray Odeabanklı Sinan Güler, “Bu maçtan galibiyetle çıktığımız için mutluyuz. Takım olarak iyi bir karakter sergiledik. Şimdi aynı karakteri kendi taraftarımızın önünde göstererek yarı finale kalmayı umuyoruz” dedi.