Yeni sezon hazırlıklarına 1 Temmuz Cuma günü İstanbul’da başlayan Galatasaray, ilk hazırlık kampı için bugün akşam saatlerinde İsviçre’ye geldi. Sarı-kırmızılıları çok sayıda taraftar havalimanında coşkuyla karşıladı.
İsviçre’nin başkenti Bern yakınlarındaki Gwatt bölgesinde 10 gün sürecek kamp için bugün Türk Hava Yolları’na ait özel uçakla akşam saatlerinde İsviçre’nin Basel kentine gelen sarı-kırmızılılar, daha sonra havaalanından takım otobüsü ile kamp yapacağı otele geçti. Sarı-kırmızılı taraftarlar takımlarını havalimanında coşkuyla karşıladı. Taraftarlar, takımlarına slogan ve tezahüratlarla destek verdi.
Sarı-kırmızılı kafilede şu futbolcular yer aldı:
"Hamit Altıntop, Serdar Aziz, Yasin Öztekin, Umut Bulut, Wesley Sneijder, Ryan Donk, Emrah Başsan, Sinan Gümüş, Bruma, Aurelien Chedjou, Lionel Carole, Salih Dursun, Berk İsmail Ünsal, Martin Linnes, Koray Günter, Olcan Adın, Tarık Çamdal, İsmail Çipe, Birhan Vatansever, Gökay Güney, Endoğan Adili, Sabri Sarıoğlu, Eray İşcan, Cenk Gönen."
Öte yandan kamp kafilesinde bulunmayan Semih Kaya 15 Temmuz Cuma, Fernando Muslera 16 Temmuz Cumartesi günü İsviçre kampında yer alacak. Blerim Dzemaili, Selçuk İnan ve Hakan Balta 20 Temmuz Çarşamba günü, Euro 2016’da yarı final oynayan Almanya Milli Takımı kadrosunda bulunan Lukas Podolski’nin ise Ağustos ayı başında takımla birlikte olacağı öğrenildi.
3 hazırlık maçı oynanacak
İsviçre’de 10 gün sürecek kampta Galatasaray, 3 hazırlık maçı oynayacak. İlk hazırlık maçını 12 Temmuz Salı günü İsviçre Süper Lig ekiplerinden Thun ile Lachen Stadı’nda yapacak olan sarı-kırmızılılar, daha sonra Uhren Kupası’na katılacak. Bu kapsamda 17 Temmuz Pazar günü İsviçre Challenge Lig’den Zürih ile Tissot Arena’da karşı karşıya gelecek olan Galatasaray, kupadaki ikinci maçını ise İsviçre Süper Lig ekiplerinden Young Boys ile 19 Temmuz Salı günü aynı statta yapacak.