Galatasaray, Süper Lig'in 26. haftasında sahasında ağırlayacağı kümede kalma mücadelesi veren Kardemir Karabükspor'u mağlup ederek tekrar liderlik koltuğuna oturmak istiyor.

Sarı kırmızılı takım, Fenerbahçe'nin dün akşam Çaykur Rizespor'u deplasmanda 5-1 mağlup ederek maç fazlasıyla lider olduğu günün ertesinde Türk Telekom Arena'da oynanacak gündüz maçında Kardemir Karabükspor'u yenip 58 puanla tekrar zirveye çıkmayı hedefliyor.

SAKATLIĞI GEÇMEYEN BURAK YILMAZ KADRODA YOK

Zorlu randevu öncesinde Galatasaray'da A Milli Takım'ın Hollanda ile oynadığı grup eleme maçında sakatlanan ve tedavisi İstanbul'da sürdürülen Burak Yılmaz iyileşmediği için bu maçın kadrosuna alınmadı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Burak'ın yokluğunda ileri uçta Umut Bulut'u tek forvet olarak görevlendirdi.

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Semih Kaya ile bel fıtığı ameliyatı olan Felipe Melo da bu maçın kadrosunda yer almıyor. Kasımpaşa ile oynanan lig maçında sakat olduğu için kadroda olmayan Bruma, bu haftaki maça ilk 11'de başladı. Kasımpaşa maçında ilk onbirde maça başlayan Olcan Adın ise yedekler arasında oturdu.

SNEİJDER, SARI KART GÖRÜRSE TRABZON DEPLASMANINDA YOK

Bu arada Galatasaray'da gelecek hafta Trabzonspor ile oynanacak zorlu derbi öncesinde Wesley Sneijder, Hamit Altıntop, Olcan Adın ve Yekta Kurtuluş, kart sınırında bulunuyor.

Bu oyuncular, Kardemir Karabükspor maçında sarı kart görürse Süper Lig'in 27. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda oynanacak zorlu mücadelede forma giyemeyecek.

KARABÜKSPOR ÇIKIŞ ARIYOR

Ligde düşme hattından uzaklaşmak isteyen Kardemir Karabükspor ise Galatasaray maçını kazanarak çıkış arıyor. 18 puan ve averajla haftaya 17. sırada giren Kardemir Karabükspor, maçı kazanıp ilerleyen haftalar için umutlanmak istiyor.

KAYAHAN UNUTULMADI

Öte yandan Galatasaray taraftarları cuma günü hayatını kaybeden sanatçı Kayahan'ı unutmadı. Tribünlerde 'Mekanın cennet olsun Büyük Usta Güzel Galatasaraylı Kayahan...' pankartı asıldı. Stat hopörlerinden de Kayahan'ın şarkıları çalındı.

Taraftarlar yine şampiyonluk yolunda takımlarına 'Hedefe 9 kala' pankartı astı.