Süper Lig'de yarın Atiker Konyaspor ile karşılaşacak Galatasaray'ın kadrosu netleşti. Konya kafilesine yeni transferler Ahmet Çalık ve Garry Rodrigues de dahil edildi. Galatasaray, sezonun ikinci yarısınıbugün Atiker Konyaspor ile deplasmanda oynayacağı maç ile açacak. Puan kaybına tahammülü olmayan sarı-kırmızılı takımda eksikler dikkat çekiyor.

GALATASARAY 1-0 KONYASPOR 

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda 14 Ocak Cumartesi günü saat saat 19.00'da başlayacak mücadele Bein Sports 1'den canlı yayınlanacak


Galatasaray'ın Atiker Konyaspor maçı kadrosu belli oldu. Yeni transfer Ahmet Çalık ve Garry Rodrigues de Konya kafilesine dahil edildi. Son durumları merak edilen kaleciler Muslera ve Cenk Gönen de kadroda yer aldı.

Yeni transferler kadroda

Galatasaray’ın Atiker Konyaspor mücadelesi için kamp kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Fernando Muslera, Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Batuhan Şen, Martin Linnes, Garry Rodrigues, Cenk Gönen, Hakan Balta, Lionel Carole, Berk Ünsal, Semih Kaya, Kerem Çalışkan, Josue Pesqueira, Nigel de Jong, Sabri Sarıoğlu, Birhan Vatansever. 

Kale sıkıntılı

Galatasaray'da bu önemli maç öncesi sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu dikkat çekiyor. Kalecilerden Muslera, cenk ve Eray'ın sakatlığı bulunuyor. Muslera'nın özel bir eldiven ile maçta forma giymesi bekleniyor.

Stoper'de kim oynayacak?

Serdar Aziz sezonu kapatmıştı. Chedjou ise takımdan gönderiliyor. Koray Günter'in uzun süreli sakatlığı devam ediyor. Semih Kaya ve Hakan Balta ikilisinin Konyaspor'a karşı oynaması muhtemel.

Sinan Gümüş ve Tolca Ciğerci sakatlığı devam eden diğer oyuncular. Ayrıca Yasin Öztekin ve Bruma kart cezası nedeniyle Atiker Konyaspor maçında forma giyemeyecek.

Galatasaray ile Konyaspor 31. randevuda

Galatasaray ile Atiker Konyaspor, yarın yapılacak maçla lig tarihinde 31. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 30 lig maçından 23’ünü Galatasaray, 2’sini Konyaspor kazandı, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların 63 golüne, yeşil-beyazlılar 17 golle yanıt verebildi. Geçen sezon Galatasaray, deplasmanda 4-1 galip geldi, İstanbul’daki müsabaka golsüz sona erdi.

Konyaspor 19 maçtır galibiyete hasret

Konyaspor, Galatasaray’ı ligde 19 maçtır yenemiyor. Sarı-kırmızılı ekip karşısında ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında evindeki maçta 1-0’lık sonuçla alan Konyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı 19 karşılaşmadan 15’ini yitirdi, 4’ünde berabere kaldı, galip gelemedi.

Konya’daki maçlar

Galatasaray, Konyaspor ile deplasmanda yaptığı maçlarda rakibi karşısında galibiyetlerde 10-2 önde bulunuyor. Konya’daki 15 lig maçında 10 galibiyet elde eden sarı-kırmızılılar, rakibine 2 kez yenildi. İki takım Konya’da ayrıca 1990-1991 sezonunda 1-1, 2006-2007’de 2-2, 2013-2014’te de 0-0 berabere kaldı.

En farklı skorlu galibiyetler

2007-2008 sezonunda İstanbul’da yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 6-0 kazanırken, bu sonuç, iki takım arasında lig tarihindeki en farklı skorlu karşılaşma oldu. Konyaspor ise Galatasaray karşısındaki iki galibiyetini de 1-0’lık sonuçlarla aldı.

Galatasaray ile Konyaspor arasında ligde yapılan son 10 maçta alınan
sonuçlar şöyle:

2008-09 Galatasaray - Konyaspor: 4 - 1
            Konyaspor - Galatasaray: 0 - 1
2010-11 Konyaspor - Galatasaray: 0 - 1
           Galatasaray - Konyaspor: 2 - 0 (Seyircisiz)
2013-14 Galatasaray - Konyaspor: 2 - 1
            Konyaspor - Galatasaray: 0 - 0
2014-15 Konyaspor - Galatasaray: 0 - 5
            Galatasaray - Konyaspor: 1 - 0
2015-16 Konyaspor - Galatasaray: 1 - 4
            Galatasaray - Konyaspor: 0 - 0