Türkiye Basketbol Ligi’nin 21. hafta kapanış maçında Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker’i 92-88 mağlup etti.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadeleye Galatasaray Liv Hospital, Justin Carter, Patric Young, Vladimir Micov, Zoran Ergec ve Sinan Güler beşlisi ile başladı. Sarı – lacivertliler ise Zisis, Goudelock, Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanovic ve Oğuz Savaş beşlisi ile çıktı.

Fenerbahçe Ülker karşısında baştan sona önde götürdüğü oyunu Galatasaray Liv Hospital, 92 - 88'lik skorla almayı başardı. Sarı – kırmızılı takımda Zoran Ergec 26, Sinan Güler ise 25 sayı ile en skorer oyuncuları oldu.

PERİYOTLAR
1. Periyot: 16-14
2. Periyot: 41-39
3. Periyot: 68-63
4. Periyot: 92-88

CEZASI BULUNAN ERGİN ATAMAN, ZORLU KARŞILAŞMADA TAKIMIN BAŞINDA YER ALAMADI

Geçtiğimiz hafta Anadolu Efes maçının son çeyreğinde hakeme yoğun itiraz yaptığı için iki teknik faul alarak oyundan ihraç edilen Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, bugün aldığı 1 maçlık cezası nedeniyle zorlu karşılaşmada takımının başında yer alamadı.

Ataman, karşılaşmayı kendi benchlerinin bulunduğu pota arkasında takip etti. Ayrıca, sarı – kırmızılı taraftarlar Ergin Ataman’ın salona geldiği anda yoğun tezahüratta bulunuldu. Ataman’ın yerine takımın başında ise Yağızer Uluğ sahaya çıktı.

ENDER ARSLAN VE POCİUS SAKAT

Zorlu derbi karşılaşmasında Galatasaray Liv Hospital’in önemli iki basketbolcusu Ender Arslan ve Pocius, sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.

Öte yandan sarı-kırmızılı kulüpte yaşanan maddi sorunlar nedeniyle son olarak Carlos Arroyo'nun da takımdan ayrılmasıyla sezon başından bu yana kadrosundan 7 ismi kaybeden Galatasaray Liv Hospital, 5 resmi maç sonra galibiyetle tanıştı.

İki takım arasında ligin ilk yarısında Ülker Sports Arena'da oynanan maçı da Fenerbahçe Ülker 85-74 kazanmıştı.

DERBİDE SERİLER EŞİTLENDİ

Galatasaray Liv Hospital ile Fenerbahçe Ülker, derbi tarihlerinde 223. kez karşı karşıya geldi. Geride kalan 223 maçın 110’nunu Fenerbahçe Ülker, 110’nunu da Galatasaray Liv Hospital kazandı ve seride eşitlik sağlandı. Üç müsabaka ise turnuvaların statülerine uygun olarak beraberlikle sonuçlandı.

İki takımın Türkiye Basketbol Ligi normal sezonu ve play-offları kapsamında oynadığı son 11 müsabakada ise sarı-lacivertliler, sarı-kırmızılılara 6-5'lik üstünlük sağladı.

Bugüne dek oynanan derbiler içerisinde en farklı galibiyeti Galatasaray Liv Hospital, 15 Ocak 1950'de oynanan karşılaşmada 105-39'luk skorla elde etti.

GALATASARAY TRİBÜNLERİNDEN KÖTÜ TEZAHÜRATLAR YÜKSELDİ

Öte yandan Fenerbahçeli basketbolcular ısınmak için sahaya çıktığı anda sarı – kırmızılı taraftarlar, kötü tezahüratta bulundu. Bazı taraftarlar ise sahaya bozuk para attı. Çirkin tezahüratlar maç boyunca devam etti.