Eurolig Top 16 E Grubu 10. haftasında Galatasaray Liv Hospital, evinde Kızılyıldız Türk Telekom'a 91-68 mağlup oldu.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadeleye Galatasaray Liv Hospital, Justin Carter, Patric Young, Vladimir Micov, Zoran Ergec ve Sinan Güler beşlisi ile başladı. Kızılyıldız ise Marcus Williams, Luka Mitrovic, Jaka Blazic, Nikola Kalinic, Boban Marjonavic beşlisi ile çıktı.

Karşılaşmaya başlayan Kızılyıldız ilk beş dakika 15-4 öne geçti. Boban Marjonavic ile pota altında etkili olan Sırp ekibi ilk çeyreği 21-14 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de etkili oyunu sürdüren Kızılyıldız, devre arasına 52-35 önde girdi. İkinci yarıya hızlı başlayan sarı – kırmızılılar farkı azaltmaya çalışsa da Kızılyıldız’da Jaka Blazic’in son saniye üçlüğü ile Sırp ekibi üçüncü çeyreği 67-51 önde tamamladı. Son çeyrekte de sonuç değişmedi ve sarı – kırmızılılar Kızlyıldız Türk Telekom takımına kendi evinde 91-78 mağlup oldu.

PERİYOTLAR
1. Periyot: 16-21
2. Periyot: 35-52
3. Periyot: 51-67
4. Periyot: 68-91

İLK MAÇTA KAN AKMIŞTI

İlk turda sarı - kırmızılı ekibin Sırp temsilcisi ile İstanbul'da oynadığı maç öncesi, Abdi İpekçi Spor Salonu yakınında Sırp taraftar Marko Ivkovic bıçaklanarak öldürülmüştü. Daha sonra iki ekip Top 16 turunda da aynı gruba düşmüştü. Sırbistan’ın başkenti Belgrad'da geniş güvenlik önlemleri altında oynanan ilk maçı Galatasaray Liv Hospital, 74-65 kazanmıştı.

URAL GÖKTÜRK YENİDEN SAHALARDA

Galatasaray Liv Hospital ile Eskişehir Basket arasındaki karşılaşmada Ergin Ataman tarafından tokatlanan sarı-kırmızılı oyuncu Göktürk Ural, yapılan görüşmeler sonrası 1 ay sonra tekrardan takıma geri döndü ve Kızılyıldız maçında kadroda yer aldı.