İSTANBUL (AA) - Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 24. hafta karşılaşmasında Galatasaray Odeabank, sahasında Real Madrid'i 87-84 yendi.

Bu sonuçla Galatasaray Odeabank 8. galibiyetini alırken, 24. hafta öncesi lider durumda bulunan ve 9 maçtır kaybetmeyen Real Madrid 6. yenilgisini yaşadı.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Real Madrid, Maciulis ve Llull'un kaydettiği sayılarla 5. dakikayı 10-9 önde geçti. Mola dönüşü etkili bir oyun sergileyen Galatasaray Odeabank, Micov'un üç sayı çizgisinin gerisinden, Sinan Güler ve Daye'in de pota altından ürettiği sayılarla 7. dakikada 16-12'lik üstünlük yakaladı. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyreği sarı-kırmızılılar, 25-20 önde tamamladı.

Maçın ikinci çeyreğine hücumda Ayon ve Doncic ile etkili başlayan İspanya temsilcisi, 15. dakikada yeniden önde geçti: 33-34. Skor üstünlüğünün sürekli el değiştirdiği kalan bölümde Galatasaray Odeabank, Diebler ve Tyus ile iyi bir performans sergiledi ve soyunma odasına 49-46 üstün girdi.

Mücadelenin ikinci yarısına Micov'un üç sayı çizgisinin gerisinden, Daye ve Pleiss'ın da pota altından ürettiği sayılarla başlayan ev sahibi ekip, 25. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 60-48. Yaptığı iyi savunmayla rakibini pota altında top kaybına zorlayan sarı-kırmızılılar, Göksenin Köksal'ın ürettiği basketle 28. dakikada farkı 15 sayıya taşıdı: 70-55. Rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen Galatasaray Odeabank, final periyoduna 73-60 önde gitti.

Son periyoda Carroll, Randolph ve Hunter ile etkili başlayan Real Madrid, 35. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 80-78. Randolph ile üç sayı çizgisinin gerisinden isabet kaydeden konuk ekip, 37. dakikada yeniden öne geçti: 80-81. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmanın son bölümünde taraftarının da desteğini arkasına alan Galatasaray Odeabank, salondan 87-84 galip ayrıldı.

Muhabir: Elif Nur Çolak