İSTANBUL (AA) - Galatasaray, kadrosuna kattığı gurbetçi futbolcu Tolga Ciğerci'ye 3 yıl için 6 milyon avro garanti ücret, kulübü Herta Berlin'e ise 3 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamaya göre, sarı-kırmızılı kulübün, Tolga'ya her yıl için iki milyon avro garanti ücret vereceği belirtildi. Herta Berlin'e 3 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek Galatasaray, lig ve Avrupa kupalarında alınacak her bir puan için futbolcuya 5 bin avro prim ödeyecek. Bu primlerin, futbolcunun ilk 11'de oynadığı müsabakalar için yüzde 100, sonradan oyuna girdiği müsabakalar için yüzde 50 ve ilk 18 kişilik kadroda olup oyuna girmediği müsabakalar için yüzde 25 oranında ödeneceği bildirildi. Futbolcuya, kadroda olmadığı müsabakalar için prim ödemesi yapılmayacağı aktarıldı.

Galatasaray'ın ligde şampiyon olması durumunda ise Tolga'nın o sezon hak ettiği puan primlerinin yüzde 20'si oranında ayrıca prime hak kazanacağı kaydedildi.

Tolga'nın ayrıca 2017-2018 sezonu sonunda 8 milyon avro bedel ödemek şartıyla sözleşmeyi tek taraflı fesih hakkı olduğu ifade edildi.