Galatasaray ve Fenerbahçe, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.
Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevkleri açıkladı. Galatasaray Kulübü, Beşiktaş maçında yaşanan ’saha olayları’ ve ’çirkin ve kötü tezahürat’ nedeniyle PFDK’ya sevk edilirken, Fenerbahçe de Medipol Başakşehir maçındaki ’çirkin ve kötü tezahürat’ nedeniyle PFDK’ya sevk edildi.
TFF’nin internet sitesinden açıklanan disiplin sevkleri şu şekilde:
"Medicana Sivasspor Kulübü’nün 07.05.2016 tarihinde oynanan Medicana Sivasspor-Gençlerbirliği Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.
Gaziantepspor Kulübü’nün 07.05.2016 tarihinde oynanan Gaziantepspor -Eskişehirspor AŞ. Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki ’saha olayları’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca, ’usulsüz seyirci alma’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49. maddesi uyarınca ve ’talimatlara aykırı hareketleri’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi, Akreditasyon Talimatının 4/a. ve 13. maddeleri ve 2015-2016 Sezonu Spor Toto Süper Lig Müsabakaları Statüsünün 5/8. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine,
Gaziantepspor Kulübü görevlisi Mustafa Öztürk’ün aynı müsabakadaki ’talimata aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve Akreditasyon Talimatının 6/1-ç maddesi uyarınca 10.05.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine,
Gaziantepspor Kulübü görevlisi Mehmet Ali Çetin’in aynı müsabakadaki ’talimata aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve Akreditasyon Talimatının 6/1-ç maddesi uyarınca 10.05.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine,
Gaziantepspor Kulübü görevlisi Mehmet Aydın’ın aynı müsabakadaki ’talimata aykırı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve Akreditasyon Talimatının 6/1-ç maddesi uyarınca 10.05.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.
Kayserispor Kulübü’nün 08.05.2016 tarihinde oynanan Akhisar Belediye Gençlik ve Spor-kayserispor Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki ’saha olayları’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.
Galatasaray Kulübü’nün 08.05.2016 tarihinde oynanan Galatasaray -Beşiktaş Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki ’saha olayları’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 52. maddesi uyarınca ve ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.
Torku Konyaspor Kulübü’nün 09.05.2016 tarihinde oynanan Torku Konyaspor -Kasımpaşa Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.
Fenerbahçe Kulübü’nün 09.05.2016 tarihinde oynanan Medipol Başakşehir FK-Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu müsabakasındaki ’çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevkine karar verilmiştir.
Samsunspor Kulübü futbolcusu Mustafa Sevgi’nin 07.05.2016 tarihinde oynanan Samsunspor-Alima Yeni Malatyaspor PTT 1. Lig müsabakasındaki ’kural dışı hareketi’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca 08.05.2016 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir."