Galatasaray’ın efsane kalecilerinden olan ve son beş sezondur sarı-kırmızılılarda kaleci antrenörlüğü görevini yürüten Claudio Taffarel için Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bir veda yemeği düzenlendi.
Sabah antrenmanından sonra öğle yemeğinde bir araya gelen takım adına Teknik Direktör Jan Olde Riekerink, Claudio Taffarel için bir teşekkür konuşması yaptı.
Sözlerine, Taffarel’in takım ve kulüp tarihi için taşıdığı öneme vurgu yaparak başlayan Riekerink, “Geçen sene Taffarel ile çalıştığım için ayrıcalıklı hissediyorum kendimi. Çok önemli bir kaleci antrenörü. İlk tanıştığımızda gururlanmıştım. Önemli bir şahsiyet ve kişilik olduğunu düşünüyorum. Biliyorum ki Tafo’yu benden daha iyi tanıyorsunuz. Tafo’ya baktığınızda bir efsane görüyorsunuz. Onu çok özleyeceğim. İnsan olarak karakterini ve kişiliğini daha çok özleyeceğim” şeklinde konuştu.
Taffarel: "Bu bir final değil, sadece ara"
Riekerink’in ardından Claudio Taffarel de bir konuşma yaparak, “Kesinlikle çok emin ellerdesiniz ve iyi bir hocayla çalışıyorsunuz. Çünkü Galatasaray birlikte ve beraber olduğu sürece başarı gelir. Hocamız da bunun bilincinde. Önemli olan birlikte olmak. Başka takımlar daha çok transfer yapabilir ama bizim gücümüz beraberliğimizden geliyor. Hepinize bana verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum. Bu bir final değil, sadece bir ara” ifadelerini kullandı.
Selçuk İnan: "Taffarel ile yine birlikte olacağız"
Yemeğin ardından GS TV’ye konuşan Kaptan Selçuk İnan, kendileri için zor bir gün olduğunu belirterek, "5 yıldır hemen her gün beraberdik. Ailesi nedeniyle ayrılık kararı bizi üzdü ama kendisinin de dediği gibi bu bir ara. Yine birlikte olacağız. O kadar güzel zamanlar geçirdik ki ağabey-kardeş olduk. Ona bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum, umarım yeniden birlikte oluruz” dedi.
Muslera: "Bir idolle çalışma fırsatı bulduğum için mutluyum"
Claudio Taffarel ile birlikte 2011 yılında Galatasaray’a transfer olan Fernando Muslera ise efsanevi kaleci ile arasındaki özel bağdan bahsederek, “Tafo benim için çok önemli bir insan. Öncelikle futbolcu geçmişiyle. Güney Amerikalılar için bir idol. Ben de bu idolle çalışma fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Galatasaray için ailesini bir kenara bırakmış bir insan. Profesyonelce çalıştı. Ayrıldığı için üzülüyoruz ama ’Tafo’ denildiğinde hep güzel şeyler hatırlayacağız. İşler kötü gittiğinde bile onu hep neşeli görürdük” ifadelerini kullandı.
Galatasaray’a 1998 yılında Brezilya’nın Atletico Mineiro takımından transfer olan Claudio Taffarel, üç sezon forma giydiği Galatasaray ile ikişer Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası şampiyonluğunun yanı sıra birer kez UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa zaferi yaşayan kadronun kalesinde yer aldı.
Brezilyalı efsane, antrenörlük kariyerinde ise 2004 yılında kaleci antrenörü olarak görev yaptığı Galatasaray ile beş sezonda üçer kez Süper Lig, Süper Kupa ve Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.