Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, "Şu zamana kadar Galatasaray formasıyla birçok başarıya imza attığımı ve her kupayı kazandığımı düşünüyorum. Belki de artık Türkiye'deki zamanımın yavaş yavaş sonuna geliyorumdur." dedi.

Her 5 lig şampiyonluğuna 1 yıldızın verildiği Süper Lig'de 20. kez mutlu sona ulaşan Galatasaray, 4. yıldızı takmayı hak eden ilk takım oldu. Süper Lig'de ezeli rakibi Beşiktaş'ı 2-0 mağlup ederek 33. hafta itibariyle puanını 76'ya çıkaran Galatasaray, İstanbul Başakşehir'le 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'nin 71 puanda kalmasıyla son hafta Çaykur Rize maçını oynamadan 20. şampiyonluğuna ulaştı. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri 4. yıldızı da formasına takan ilk ekip oldu.

Sarı kırmızılı futbolcu Felipe Melo da gelen şampiyonluk ve kendi futbol geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Çok önemli bir sezon geçirdiklerini kaydeden Melo, "Biliyorsunuz bu sezonki şampiyonluk çok önemliydi çok anlamlıydı. Sezona iyi başlamadık istediğimiz gibi gitmedi işler. İstemediğimiz skorlar da aldık ne yazık ki. Ama bence bütün sezon birçok şey bizim aleyhimizeydi. Bakıldığı zaman üç güne bir, iki güne bir Galatasaray maçları oynatıldı. Bence şampiyon olmamız istenmedi. Ama Tanrı bizimle beraberdi. Tanrı bizim yanımızdaydı. Ve o da en son da doğru kararı verip çok mücadele eden çok çalışan bir takıma şampiyonluğu nasip etti. O yüzden mutluyuz." diye konuştu.

"SAKATLIĞIMDA EN BÜYÜK MOTİVASYONUM GALATASARAY FORMASI OLDU"

Bel fıtığı ameliyatı olduktan 58 gün sonra sahalara dönmesi hakkında ise Brezilyalı futbolcu, "Beklenenden çok önce döndüm. Motivasyon sadece Galatasaray formasıydı. Gerçekten çok önemli bir forma için mücadele ettiğimi düşünüyorum. Bu formayı giymek herkese kısmet olmaz. O yüzden sakatlandığımda da benim en büyük motivasyonum Galatasaray forması oldu. Bir an önce çalışıp bir an önce dönüp arkadaşlarımın yanında olmak istiyordum. Tabii ki tekrardan tanrıya çok teşekkür ediyorum. Diğer taraftan aileme de çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"IRKÇILIK YAPAN 2 MAÇ CEZA ALDI; BENSE ANLAMINI BİLMEDİĞİMİ ŞEYİ TWEET ATTIM DİYE 2 MAÇ CEZA ALDIM"

Bir basın mensubun 'Takımda sorunlu futbolcu olduğun hatta hakemlerin de senden çekindiği için kırmızı kart gösteremediği iddia ediliyor' şeklinde sorusuna yıldız futbolcu, şöyle cevap verdi:

"Şimdi bakıldığı zaman ben böyle düşünmüyorum. Ayrıca diğer taraftarların yaptığı yorum beni hiç ilgilendirmiyor. Tam tersi hakemlerin bana birçok sefer gereksiz sarı kart gösterdiğini de düşünüyorum. Bir kere iyi izlenirse hiç faul olmayan pozisyonlarda bile faul çalınıp sarı kart çıktığını düşünüyorum.

Diğer taraftan diğer takımlara bunlar yapılmadı. Diğer takım oyuncularına bunlar yapılmadı. Galatasaray'a verilmeyen penaltılar vardı; ama diğer taraftan şampiyonluk yolunda mücadele ettiğimiz rakiplerimize verilen penaltılar, ilk soruda belirttiğim gibi bu sene hemen hemen herkes bize karşıydı. Ama biz bir aile olduk bir bütün olduk. Tanrı bizimle beraberdi. Bu anlamlı bu büyük şampiyonluğu bize nasip etti. Buradan da herkese armağan olsun şampiyonluk."

"EMRE BELÖZOĞLU'NA VERİLEN CEZAYA ELEŞTİRİ"

Fenerbahçe'nin kaptanı Emre Belözoğlu'nun Trabzonspor'da bir dönem forma giyen Didier Zokoro ile yaşadığı ırkçılık tartışması ve aldığı cezaya da vurgu yapan Felipe Melo, şöyle konuştu:

"Bakıldığı zaman rakibimizin oyuncusu Trabzonsporlu bir oyuncuya ırkçılık yaptığı zaman iki maç ceza aldı. Ben hiç anlamını bilmediğim istemeden koyduğum bir tweet yüzünden iki maç ceza aldım. O zaman ben size bırakıyorum, hangisi daha iyi acaba yani ırkçılık yapmak mı böyle bir söylemde bulunmak mı rakip oyuncuya yoksa hiç bilmediğin bir tweet yayınlamak mı?

Belki bu tip bir oyuncuya alışık değilsiniz, ben buraya geldim hiç kimseden de korkum yok. Sadece sahada Galatasaray forması için mücadele ediyor savaşıyorsam saha dışında da aynı mücadeleyi vermeye hazırım şu anda da o mücadeleyi veriyorum. Ve kimseden korkum yok. O yüzden dikkat ederseniz dürüstçe açık açık konuşuyorum. Mesela bir maçta faul yaptıysam veya atılmam gerekiyorsa hak ettiysem onun hakkında bir yorum yapmam savunmasını yapmam. Demin de belirttiğim gibi birçok kişi bize karşıydı. Bunu görüntülerden verilen kartlardan verilen kararlardan da anlayabilirsiniz. Ben de size soru soruyorum: ırkçılık yapan bir oyuncu ile bilmeden bir tweet yayınlamanın cezası aynı mı olmalı sizin de bunu düşünmeniz gerekiyor."

"BİZİM ŞAMPİYON OLMAMIZI ÇOĞU KİŞİ İSTEMİYORDU"

Galatasaray şampiyon oldu diye üzülen yazar ve yorumcuların olduğunu iddia eden Felipe Melo, "Ben bazen spor programlarına bakıyorum orada hemen hemen herkesin yüzü düşük Galatasaray şampiyon olduktan sonra. Galatasaray şampiyon oldu diye kutluyorlar ama çok içten gelen bir kutlama değil. Herkes ağlamaklı biraz üzgün o tip şeyler görüyorum, bu beni daha çok mutlu ediyor. Birçok kişi bize karşı birçok kişi bizim şampiyon olmamızı istemiyordu; ama tanrı bunu bize nasip etti. Gördüğünüz gibi herkes çok mutlu." diye konuştu.

Sarı kırmızılı takımdan ayrılık sinyalleri de veren Melo, "İlk başta geldiğimde hedefim büyük önemli başarılara imza atmaktı. Şu zamana kadar da Galatasaray formasıyla birçok başarıya imza attığımı, hemen hemen her başarıya imza attığımı, her kupayı kazandığımı düşünüyorum. Belki de artık Türkiye'deki zamanımın yavaş yavaş sonuna geliyorumdur. Ama şu an için kesin bir şey söyleyemem. Bunu tamamen tanrı biliyor." açıklamasında bulundu.

"DEMİRÖREN ÖZÜR DİLEMEZSE ELİNİ ASLA SIKMAM"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile arasındaki sıkıntı hakkında sorulan bir soruyu da cevaplayan tecrübeli futbolcu, "Ben kesinlikle kendisini birebir tanımıyorum kesinlikle adını bile bilmiyorum. Onun da beni yakından tanıdığını sanmıyorum." diyerek, şöyle cevap verdi:

"Böyle bir insanın benim arkamdan konuşması, 'Galatasaray'a yakışmıyor gitmesi lazım' tarzı yorumlar yapması hoş değil. Yaptığı o açıklama sonrasında yaşanan olayların gerçek sebebi oldu. O yüzden ben elimi vermedim yani böyle benim arkamdan konuşmuş birisine elimi uzatmam çok çok doğru olmaz. Ben bir aktör değilim, ben dürüst bir futbolcuyum. Şu yapmış olduğum röportajda ne kadar dürüst olduğumu kimseden korkum olmadığını anlamışsınızdır. Benden özür dilerse tabii ki elini sıkarım, ama özür dilemediği sürece elini sıkmayı düşünmüyorum."