Şampiyonlar Ligi'nde son galibiyetini 2013 Aralık'ında Juventus'a karşı alan Galatasaray, Astana deplasmanında galip gelerek hem grupta ilk puanlarını almayı hem de galibiyet hasretini bitirmeyi hedefliyor. Sarı kırmızılı taraftarlar ise Astana Arena'ya akın ederken stat çevresini de Seyrantapa'ye çevirdiler.

Galatasaray'da Astana karşılaşması öncesi Hamit Altıntop ve Burak Yılmaz'ın sakatlıkları bulunuyor. Galatasaray'ın rakibi Astana, gruptaki ilk maçında deplasmanda Portekiz'in Benfica takımına 2-0 mağlup olmuştu. Sarı kırmızılılar da İstanbul'da oynadıkları ilk maçında İspanya temsilcisi Atletico Madrid'e 2-0'lık skorla boyun eğmişti.

Astana Arena'da TSİ 19.00'daki müsabakanın başlamasına dakikalar kala sarı kırmızılı taraftarlar takımlarını desteklemek üzere stada akın etti. Stat çevresinde bayrak ve flamalarıyla tur atan ve tezahüratlar yapan taraftarlar müsabakayı kazanacaklarını iddia ettiler.

Bu arada Galatasaray, Astana karşısında Kazakistan ekiplerine karşı tarihindeki 3. müsabakasına çıkıyor. Daha önce bir kez Kazakistan ekibiyle eşleşen sarı kırmızılılar, 2009-2010 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda, Kostanay kentinin takımı Tobol ile karşılaşmıştı. Rakibiyle ilk maçı deplasmanda oynayan ve 1-1 berabere kalan Galatasaray, İstanbul'daki rövanşı 2-0 kazanarak adını bir üst tura yazdırmıştı.

Grubun diğer maçında ise Atletico Madrid ile Benfica, Madrid'deki Vicente Calderon Stadı'nda karşı karşıya gelecek.