Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) organizasyonuyla, kamplardaki Suriyelilerle basın mensupları maç yaptı. Şehit Kamil Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Suriyeli sığınmacılar 4-0 kazandı. Müsabaka sonunda her iki takıma da dostluk kupası verildi. 

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, maçın ardından düzenlenen törende, Türkiye'nin, yanı başında cereyan eden hadiselere duyarsız kalmadığını söyledi. Türkiye'nin savaş mağdurlarına kucak açtığını hatırlatan Dalmaz, şöyle devam etti:

"Suriye'deki sorun 1 ya da 3 yılda bitecek gibi değil. Bu insanlar ülkelerinden kendi istekleri doğrultusunda gelmedi. Bombaların altından, enkazın altından geldiler. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

GGC Başkanı İbrahim Ay da Gazianteplilerin her zaman barış, kardeşlik, dostluk ve misafirperverlik konusunda örnek olduğunu, olmaya da devam ettiğini belirtti.

Ay, şunları kaydetti:

"Kentimiz bugün de misafir Suriyeliler konusunda takdir edilecek bir duruş sergilemeye devam ediyor. Ülkelerindeki savaş nedeniyle ülkemize sığınan ve bir bölümü kentimizde bulunan Suriyeliler için önemli çalışmalar yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Suriyelilerle Gaziantep halkı arasında güzel diyalogların pekiştirilmesi amacıyla dostluk maçı organize ettik. Organizasyonun amacına ulaştığına inanıyorum."