Gaziantepspor Mali Asbaşkanı Bülent Konca ve As Başkan Mehmet Er, Gaziantep Arena Stadı’nda incelemelerde bulundu.
Gaziantepspor As Başkanı Bülent Konca, Gaziantep Arena için son hazırlıkların yapıldığını belirterek, kırmızı-siyahlı taraftarlara çağrıda bulundu.
Konca, Müteahhit firmanın statta maç oynanma aşamasına gelindiği yönünde geçici kabul belgesini TOKİ’ye gönderdiğini ve kendilerinin de TFF’ye Bursaspor maçını Gaziantep Arena’da oynamak için başvuruda bulunduklarını ifade ederek, “Bursaspor maçını yeni statta oynamak istediğimizi TFF’ye yazılı bir şekilde bildirdik. Gelip inceleme yapacaklar. Eğer onay verilirse Bursaspor maçında Kamil Ocak’a veda edeceğiz” dedi.
"Taraftarlarımız Passoliglerini almaya başlasın"
Bursaspor maçını Gaziantep Arena Stadı’nda oynama ihtimaline karşın taraftarlara seslenen Konca, "Bursa maçında bir aksilik olması durumunda stadın kapıları Kayserispor maçında yüzde yüz hazır olacak. Bu yüzden şimdiden taraftarlarımız Passoliglerini alsınlar. İlk maçımızı coşkulu bir şekilde oynayıp sahadan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Taraftarımıza yeni statta büyük iş düşecek. En büyük kozumuz olacaklar. O yüzden şimdiden Passoliglerini alsınlar" diye konuştu.
"20 bin taraftarımızın kart çıkarması gerekiyor"
Taraftarların Passolig kartı çıkarmalarının önemine vurgu yapan Konca, "Şu an itibariyle Gaziantepspor logolu Passolig kartı olan taraftar sayısı 22 bin civarında. Bizim stadımız 35 bin kişilik. Demek oluyor ki açılış maçında stadımızı doldurabilmemiz için en az 20 bin taraftarımızın kart çıkarması gerekiyor. Bu rakamın sadece gişe satışı ile yapılabilmesi teknik olarak imkan dahilinde değil. Taraftarlarımızın sistem üzerinden online başvurularını yapıp, kartın posta yoluyla teslimi için gerekli bir haftalık süreyi şimdiden başlatmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.
"Forma fiyatında taraftarımızı düşünmek zorundayız"
Açılış maçında taraftarlara forma hediye edeceklerini belirten Konca, "Bilindiği gibi taraftarımız dünyada bir ilki gerçekleştirdi ve formamıza sponsor oldu. Biz de açılış maçında taraftarımıza küçük bir jest yaparak maça gelen her Gaziantepsporluya bir forma hediye etmek istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu ve Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’da bu projemize sponsor olacaklar. Adidas ile görüşmelerimiz devam ediyor ancak henüz bizim forma maliyeti konusunda istediğimiz fiyatlara inmeyi kabul etmediler. Eğer söyledikleri fiyatlarda geri adım atmazlarsa formalarımızı Gaziantepspor markasıyla kendimiz bastıracağız. Sonuç itibariyle bu formalar taraftarlarımızın beğenisine sunulacak ve taraftarımızı zorlamayacak bir fiyat politikası gütmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"Taraftarlarımız sabırlı olsun"
Kombine ve forma satışındaki gecikmelere dikkat çeken Konca, "Gerek kombine satışı gerekse forma satışı konularında elimizde olmayan nedenlerle gecikme yaşayabiliyoruz. Passoligin yeni stadımızdaki otomasyon çalışması bitmeden kombine satışını başlatamıyoruz. Diğer taraftar açılış maçı formalarına sponsor olacak olan Belediye Başkanlarımızın satın alacakları forma rakamları netleşmeden forma siparişimizi geçemiyoruz. Zira her 10 bin formalık ekstra sipariş birim maliyetin düşmesini sağlıyor. Tabi bu çalışmanın ana belirleyicisi Fatma Başkanımız. Bu konuda hem diğer belediyelerimizi hem de oda başkanlarımızı harekete geçirmiş durumda. Bu konunun da bu hafta netleşeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
"O sene bu sene"
Bu hafta hakedilmeyen bir mağlubiyet aldıklarını belirten Gaziantepspor Mali Asbaşkanı Bülent Konca, "Önümüzdeki 10 gün içinde pek çok konu ivme kazanacak ve tüm bu çalışmalar takımımıza olumlu yansıyacaktır. Maalesef bu hafta hakketmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Gerek hakemin kötü yönetimi ki 20. dakikadaki penaltımızı vermiş olsa bu maç farka giderdi. Gerekse son vuruşlardaki şanssızlığımız elimizdeki 3 puanı vermemize neden oldu. Ancak gerek takımımızın mücadelesi gerekse taraftarımızın takımına sahip çıkması gelecek haftaların Gaziantepspor için güzel geçeceğine ilişkin en büyük işaretlerdir. Takımın iyi oyunu ve taraftar desteği her geçen hafta artarak devam edecektir. Allah’ın izniyle bu takım çok güzel işler yapacak. O sene bu sene” diye konuştu.