Yapımı devam eden Gaziantep Arena'da ilk koltuğun montajını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yaptı.

Statta incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziantep Arena'nın yapımının hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek, "Şu anda yüzde 90'ın üzerinde bir gerçekleşme oranı var. Kısa zamanda burası tamamlanacak. Mayısın başında çim serilmesine başlanacak. Bir taraftan da koltukların montesi devam ediyor. TOKİ'deki arkadaşlar, haziran-temmuz aylarında buranın inşaat işinin bitmesini öngörüyor. Ona göre da hazırlıklar ve çalışmalar devam ediyor." diye konuştu.

Gazianteplilerin güzel maçlar izleyeceği bir stat olacağını dile getiren Kılıç, "Sadece maç için değil, stadyum aynı zamanda bir yaşam alanı olarak hizmet verecek. Tribünün altındaki salonlarda gençliğimize yönelik sosyal ve sportif faaliyetlerin de yapılacağını hatırlatmak istiyorum. Dolayısıyla bu büyük yatırımı sadece futbol stadyumu olarak düşünmemek lazım." ifadelerini kullandı.

- "Altyapı yeterliliğimizin olduğunu bütün dünya biliyor"

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Türkiye'nin istediği zaman uluslararası organizasyonları alabilecek durumda olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tesisleşme hamlesiyle büyük turnuvaları düzenlemeye hazır olduğunu aktaran Akif Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:

"Fiziki altyapısıyla Türkiye'mizi hazır olarak görüyoruz. Uluslararası spor kamuoyu da bunu biliyor artık. Bu noktada seçici davranıyoruz. Artık yapmayı istediğimiz, tercih ettiğimiz organizasyonlarla ilgili bir yaklaşım içindeyiz. Bunun içinde her türlü uluslararası büyük şampiyona, organizasyon olabilir. Türkiye'nin 2002'den sonra yakaladığı ivmeden spor da payını almış durumda. Yakın zamanda yapılan açılışların, çalışmaların bunun ispatı olduğu ortada. Bu, Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde başlayan Türkiye'nin kalkınmasının bir yansımasıdır. Uluslararası organizasyonlar ile şampiyonaları istediğimiz takdirde rahatlıkla alabileceğimizi düşünüyoruz. İleriye dönük altyapı yeterliliğimizin olduğunu bütün dünya biliyor."