Gaziantep'te düzenlenen Royal Halı Türkiye Kupası finalinde yarın akşam Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes takımları kozlarını paylaşacak. Turnuvanın isim sponsoru olan Royal Halı Yönetim Kurulu Başkanı Taner Nakıboğlu, müsabakalar boyunca yaşanan seyirci desteğinin final maçında da sürmesini istediklerini söyledi. Nakıboğlu, şehrin basketbola adeta doyduğunu belirtti.

Finale yükselen Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes takımlarının düzenlediği basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Nakıboğlu, Gaziantep'te 20 yıl öncesinden gelen bir basketbol sevdasının olduğuna dikkat çekti. Royal Halı Gaziantep olarak Basketbol 1. Ligi'ne çıkmalarıyla beraber, ilk seneden 3 bin 500 kişilik ortalamayla seyirci rekoru kırdıklarını anımsatan Nakıboğlu, şöyle konuştu:

"Ondan sonra ilk yıl Dorsey'in gelmesi, ardından Avrupa Kupası'nda Gaziantep'e üçüncülüğü kazandırmamız ve her zaman takım ruhuna, oyunculara, koça verdiğimiz önemin görülmesi, konuşulması sonucunda federasyon tarafından 'Türkiye Kupası'nı Gaziantep'te yapalım, Gaziantep basketbola doysun' diye bir fikir oluştu. Biz de 'Çok iyi olur, çok güzel evsahipliği yaparız, hatta isim sponsoru bile oluruz' dedik."

Kura çekiminde ilk maçta Fenerbahçe Ülker'in çıkmasının da kendilerini bir yandan hırslandırdığını dile getiren Nakıboğlu, "Çünkü bu sene ligin başında Fenerbahçe'yi İstanbul'da evinde yenmiştik. Bu maçta da yenebilirdik ama kısmet. Maçın bitimine 4 salise kala basketi attığımız halde yenildik." değerlendirmesinde bulundu.

Genel olarak müsabakaların çok güzel geçtiğini kaydeden Nakıboğlu, finalde de seyirci desteği beklediklerini vurgulayıp, "Bu hava şartlarına rağmen acaba salon dolar mı diye düşünürken, iyi bir seyirci desteği görüldü. Özellikle Galatasaray Liv Hospital ile Anadolu Efes'in maçında yaklaşık 5 bin seyirci vardı. Çok güzel bir atmosferdi. Herkes çok mutluydu. Yarın da 17.00'de Fenerbahçe Ülker ile Anadolu Efes maçında müthiş bir atmosfer bekliyoruz. Şimdiden heyecanlanıyoruz. Ayrıca sahada şovlarımız olacak. Bizim alt yapımızdaki çocuklar da orada olacaklar. Herkesi bekliyoruz inşallah." ifadeleriyle açıklamalarını tamamladı.