Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tesisleri'nde, teknik direktör Nurullah Sağlam'ın nezaretinde gerçekleştirilen ilk antrenmana Ben Yahya dışındaki futbolcular katıldı. Kulüp başkanı Abdülkadir Gözegir, yönetim kurulu üyelerini futbolcularla tanıştırdı.

Gözegir, teknik heyet ve futbolcularla yaptığı toplantıda, istedikleri hedefleri ulaşmak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını belirterek, yeni sezonun Türk futboluna hayırlı olmasını temenni etti.

Teknik direktör Sağlam da antrenman öncesi, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk antrenmana 23 oyuncuyla çıktıklarını söyledi.

Yeni transfer Ben Yahya'nın da 11 Temmuz'da antrenmanlara başlayacağını belirten Sağlam, "Gaziantep'teki hazırlıklarımızı 28 Temmuz'a kadar sürdüreceğiz. 3 gün ara verip ikinci etap kamp çalışmalarına başlayacağız. İkinci etap için de Düzce'deki Topuk Yaylası'na gideceğiz. Hazırlık maçı ağırlıklı bir süreç geçireceğiz. İkinci etap çalışmalarımızı 17 Ağustos'a kadar sürdüreceğiz. Bu süre içinde 5-6 hazırlık maçı yapacağız" diye konuştu. 

Ortaya gerçekçi bir hedef koyabilmek için uygun bir ekiple yola çıkmak gerektiğini vurgulayan Sağlam, uygun ekibin de kısa sürede oluşmadığını ifade etti. 

Şu ana kadar önemli transferlere imza attıklarını bildiren Sağlam, "Hazırlık süreci neyi gerektirir, eksiklikler ne? bunları görmek istiyoruz. Uyum içinde çalışan transfer komitesi var, herşey planlı bir şekilde devam ediyor" dedi. 

PTT 1. Lig'in tecrübeli oyuncuları kaldırdığını vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti:

"Şampiyon olup üst lige çıkan takımların hepsi tecrübeli oyunculardan kurulu ekipler. Biz de transferleri planlı yapıyoruz. Ekibin yaş seviyesinin yüksek olduğuna dair eleştiriler var, bizim açımızdan bu konuda sorun yok. Kadroyu kurarken de benim dikkat ettiğim en önemli şey, önce karakter sonra yetenektir."