GAZİANTEP (AA) - PTT 1. Lig'in 2. haftasında Yeni Malatyaspor ile golsüz berabere kalan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörü Hakan Kutlu, maçta penaltı kararı verilmeyen 3 pozisyonlarının bulunduğunu savundu.

Kutlu, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, galibiyet parolasıyla çıktıkları mücadelede, taraftar azlığı nedeniyle iç saha avantajını kullanamadıklarını ifade etti. 

Şehirde spora karşı isteksizlik olduğunu, bu yüzden takımının dış sahada daha iyi oyun ortaya koyduğunu ifade eden Kutlu, şunları kaydetti:

"Geçen hafta Balıkesirspor maçında daha çok pozisyona girdik ve galibiyete yakın taraftık. Rakibimizin bugün duran top harici pozisyonu yoktu. Oyun olarak üstün gözüksek de girdiğimiz pozisyonları gole çevirmekte zorlandık. Ama buna rağmen 3 tane verilmeyen penaltı pozisyonu var. Bunun 2'si bana göre çok netti. Hakemlerin daha dikkatli olmasını istiyorum. İki yıldır gerçekten verilen kararlar can sıkıyor. Biz kendi eksiklerimizi görüyoruz. İki haftadır gol yemedik ama gol de atamadık. Genç, yeni bir takımız. İnşallah eksiklerimizi tamamlayıp ligin üst sıralarında yer alırız."

 

- Yeni Malatyaspor cephesi

 

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise Gaziantep temsilcisi karşısında, takım olma yolunda iyi işler yaptıklarını belirtti.   

Medicana Sivasspor'dan transfer ettikleri Musa Sinan Yılmazer'in yarın antrenmanlara başlayacağını bildiren İldiz, iki oyuncu daha geleceğini, zamanla daha iyi bir takım olacaklarını kaydetti. 

Malatyalıların takımdan beklentisinin yüksek olduğunu dile getiren İldiz, şöyle konuştu:

"Bugünkü maçta rakibimiz de iyi mücadele etti. İlk yarıda bir pozisyonumuz var, ikinci yarıda da birkaç pozisyonumuz var. Giderek takım olma yolunda eksiklerimizi de tamamladığımız zaman inşallah Malatyalıların beklentilerine uygun bir takım haline geleceğiz. Takımın verdiği mücadele istediğimiz yolda. Bu yüzden açıkçası memnunum."