Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları Atletizm Yarışları'nda, Gaziantepli sporcu Ökkeş Faruk Karakuzulu dünya ikincisi oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları Atletizm Yarışması'na Bosna Hersek, Bulgaristan, KKTC, Macaristan, Slovakya ve Türkiye’den takımlar katıldı. Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcularından Ökkeş Faruk Karakuzulu gösterdiği üstün performansla dünya ikincisi oldu. Müsabakaların ardından şehre dönen genç sporcu, başarısını Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ile paylaştı.

Ökkeş Faruk Karakuzulu’nun Gaziantep’i gururlandırdığını dile getiren İl Müdürü Şiran, genç sporcuyu tebrik etti. Gaziantep’te artık sporun çıtasının yükseldiğini söyleyen Şiran, "Gaziantep artık lisanslı sporcularıyla Türkiye’de iyi bir konumdadır. Salon sporlarına olan ilgi spordaki çıtayı oldukça yükseltmiştir. Tıpkı Ökkeş Faruk gibi birçok sporcumuz yakında dünya dereceleriyle dönerek bizleri gururlandıracaktır. Ben sporcumuzu bu vesileyle tebrik ediyor, emeği geçenlere de teşekkür ediyorum." dedi.