Yaklaşık 3 yıl önce Gaziantep Bedensel Engelliler Derneği Başkan Yardımcısı Çetin Gören'in tavsiyesi üzerine bilek güreşine başlayan Yılmaz, Türkiye birinciliklerinin yanı sıra Polonya'da Avrupa birinciliği, Brezilya'da dünya ikinciliği, Kemer'de Avrupa üçüncülüğü, Kazakistan'da ise dünya üçüncülüğü elde etti.
     Litvanya'da mayıs ayında yapılacak Avrupa Şampiyonasına hazırlanan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarısına bir yenisini daha eklemeyi hedeflediğini söyledi.
     Derneğe gidene kadar sporla ilgisinin olmadığını belirten Yılmaz, Gören'in tavsiyesiyle başladığı bilek güreşinde azimle çalışarak kısa sürede önemli dereceler elde ettiğini anlattı.
     İlk katıldığı turnuvada sağ ve sol kolda dünya ikincisi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Yurt dışındaki etkinliklerde İstiklal Marşı'nı okutmak ve bayrağımızı dalgalandırmak gurur veriyor. Başarılarım bir yandan hoşuma giderken, diğer yandan da kendime olan güvenimi artırıyor. Bu da bir sonraki mücadeleye daha sıkı hazırlanmama katkı sunuyor" dedi.
     Bilek güreşine başladığında çevresinden olumsuz tepkiler aldığını aktaran Yılmaz, buna rağmen yılmayarak çalışmalarına devam ettiğini anlattı.
     Küçük yaşta yapılan bir iğne sonucunda bir ayağında rahatsızlık oluştuğunu ve günlük yaşamında koltuk değneği kullanmak zorunda kaldığını belirten Yılmaz, "Her engellinin başarılı olacağı bir spor dalı mutlaka vardır" diye konuştu.
     Herhangi bir spor kulübüne bağlı olmadığını dile getiren Yılmaz, kendisine destek verilmesi halinde yeni başarılara daha kolay imza atacağını kaydetti.
    
     -Engellilere çağrı-
    
     Yılmaz'ın antrenörü Yakup Cin de engellilerin evlerinden çıkıp uluslararası arenada Türkiye'yi temsil etmelerinin önemine işaret ederek, engellilere sporu sevdirmek için çalıştıklarını söyledi.
     Daha önce de birlikte çalıştığı engelli sporcularından önemli dereceler alanlar olduğunu dile getiren Cin, şunları kaydetti:
     "Zeynep, kadınlarda öne çıkan bilek güreşçimiz oldu. Avrupa şampiyonluğu, dünya ikincilikleri ve üçüncülükleri var. Şimdi de Litvanya'da yapılacak Avrupa Şampiyonasında yeni dereceler elde etmek için mücadele edecek. Elimizden gelen desteği verdik. Amacımız, engellileri topluma kazandırmaktı, bunu da başarıyoruz."