MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sokakta gördükleri yaralı bir köpeği veterinerde tedavi ettiren iki üniversite öğrencisini ödüllendirdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümünde okuyan üniversite öğrencisi Esra Kılıç, otobüsle sınava giderken yolda yaralı yatan bir köpek gördü.

Sınava geç kalacağı için otobüste inemeyince yine aynı üniversitede matematik bölümünde okuyan arkadaşı Akife Akkuş'a durumu telefonla haber verdi. Kısa süre içerisinde tarif edilen yere gelen Akkuş, yaralı köpeği montuna sararak, veterinere götürdü.

Yaralı köpeği veterinerde ameliyat ettiren iki üniversiteli arkadaş, çıkan faturayı ödeyebilmek için arayışa girdi. Olayı öğrenen Çakır, örnek bir insani davranış sergileyen bu iki öğrenciyi makamında ağırladı.

Örnek davranış sergileyen öğrencilere teşekkür eden Çakır, "Otobüsten giderken, yaralı köpeği görüp, onu kucağınızda veterinere götürerek tedavi ettirmeniz, gerçekten örnek bir davranış. Maalesef toplumumuzda son günlerde bu davranışların tam tersi şeyleri görüyoruz ve yaşıyoruz. Bu örnek davranışınızdan dolayı sizlerle tanışmak istedim. Küçük de olsa ödüllendirmek istedik. Bu güzel davranışınızdan dolayı her ikinizi de tebrik ediyorum. Çok insani bir davranış." ifadelerini kullandı.

Başkan Çakır, örnek davranış sergileyen her iki öğrenciye hediye verdi.

Üniversite öğrencileri ise Başkan Çakır'a teşekkür etti.