Spor Toto Süper Lig’de 29. hafta sonunda deplasmanda Medipol Başakşehir’e 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup olup ikinci yarıdaki 7. yenilgisini alan Gaziantepspor, düşme hattına yaklaştı.
Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan kırmızı–siyahlı ekip, ligde 29. hafta sonunda 13. sırada yer aldı. Gaziatepspor, 7 yenilginin 5’ini iç sahada aldı. Şahinler, bu sezon evinde Bursasspor’a 3-2, Akhisar Belediyespor’a 1-0, Torku Konyaspor’a 1-0, Trabzonspor’a ve Sivasspor’a 1-0 mağlup oldu. Gaziantep ekibi ikinci yarıda evindeki tek galibiyetini ise Galatasaray’a karşı 2-0’lık skorla aldı.
ÜST ÜSTE 6. MAÇINI KAZANAMADI
Gaziantepspor, ligde oynadığı son 6 maçı kazanamazken, bu maçlarda sadece 3 puan alabildi. Kırmızı- siyahlılar, Trabzonspor ve Medicana Sivasspor’a 1-0 yenilip, Kayserispor ile 2-2 Osmanlıspor ile 1-1 ve Mersin İdmanyurdu ile 0-0 berabere kaldıktan sonra son olarak dün İstanbul’da Medipol Başakşehir’e yenilip galibiyetle buluşamadı. Kırmızı-siyahlılar, ligde son galibiyetini Galatasaray’a karşı Kamil Ocak Stadı’nda 2-0’lık sonuçla almıştı.
4 MAÇ SONRA GOL ATABİLDİ
Gaziantepsporlu futbolcular ligde 4 maç sonra golle buluştular. TorkuKonyaspor, Mersin İdmanyurdu, Trabzonspor ve Sivasspor maçlarında fileleri havalandıramayan kırmızı-siyahlı futbolcular, Medipol Başakşehir’e karşı 4 maç sonra gol buldular. Ancak Arokoyo’nun golü, puan için yeterli olmadı.