Spor Toto Süper Lig'de sahasında Medicana Sivasspor'a 3-1 yenilen Gaziantepspor'da teknik direktör Okan Buruk, "Bugün sahada çok kötü bir Gaziantepspor vardı" dedi.

Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın kendisi açısından çok ilginç geçtiğini söyledi. İkinci yarıda çok fazla hata yaptıklarını belirten Buruk, soyunma odasına 1-0 önde giden bir ekibin daha iyi performans göstermesi gerekirken takımında bu durumun farklı olduğunu ifade etti.

Taraftarlardan özür dileyen Buruk, "İkinci yarıda topa sahip olamayan, panik halinde çok fazla pas hatası yapan ve hatta rakip top istemediği anlarda bile hata yapıp topu kaptıran bir takım görüntüsü verdik. Bizim konumumuzdaki bir takım için bu kadar hata yapılmaması lazım. Evet saha kötüydü ama bunlar bahane değil" diye konuştu.

Binya'nın kırmızı kart gördüğü pozisyondan sonra maçın koptuğunu ifade eden Buruk, "Binya gibi tecrübeli bir oyuncunun bu hatası affedilemez. O karttan sonra golü gördük ve hamle yapmak isterken hızla 2 golü yedik. Bugün sahada çok kötü bir Gaziantepspor vardı. Topladığımız puanlar bizi aldatmamalı. Lig çok çetin. Daha iyi olmalıyız" dedi.

- Medicana Sivasspor cephesi

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise maçı kazandıkları için mutlu olduğunu dile getirdi.

Oyuncularını tebrik eden Yalçın, tüm futbolcuların 90 dakika mücadele edip galibiyeti getirdiklerini vurguladı.

Saha şartlarına işaret eden Yalçın, böyle ağır bir zeminde mücadelenin zorlaştığını, alışık olmadıkları duruma rağmen maçın hakkını verdiklerini kaydetti.

Puan cetvelinde iyi bir yerde olmadıklarını hatırlatan Yalçın, "Mümkün olduğunca her maçtan puanlar almamız lazım. Tüm oyuncularımız ve teknik heyetimiz bunun farkında. Bizim için bugün bitti. Oynayacağımız daha 16 lig maçı var. İnşallah onlarda da aynı mücadeleyi gösterip ligi iyi bir yerde bitiririz" diye konuştu.

Yalçın, transferle ilgili soru üzerine, "Bir yabancı almayı hedefliyoruz. Çok az bir süre kaldı. Almak istediğimiz yabancıyı takıma kazandırabilirsek çok iyi olur ama 20 civarında ilk 11'de görev alabilecek oyuncum var. Bu, benim için çok önemli. Tüm oyuncularım Sivasspor'un formasıyla ilk 11'de çıkabilecek seviyede. Bu da seçenekleri artırıyor. Kimle başlayacağımızla ilgili çok kafa yoruyoruz" dedi.

- "Özlenen Sivasspor gelecek"

Yalçın, başka bir soruya, "Özlenen Sivasspor gelecek. Acele etmemek lazım. Devre arasını çok iyi geçirdik. Yetenekli bir kadro var ama bunu sahaya yansıtmalıyız. Bugün İnşallah bizim için bir başlangıç olur çünkü sonuca yönelik oynayan bir Sivasspor göstermek istiyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Ligin ilk yarısıyla ikinci yarısı arasında Sivasspor'un performansını karşılaştıran Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fizik gücümüzü devre arasında artırdık. İyi çalışıyoruz. Fizik olarak istediğimiz seviyeye geliyoruz. Aslında futbol zor bir oyun değil, biraz kafa yorup takım gibi oynamaya çalıştığımız zaman her şey çok iyi olabilir. Bizim yetenekli oyuncularımız da var her şey çok daha güzel olabilir. Bunları yapacak olan oyuncularım. Biz sadece ağabeyleri olarak onlara yapabilecekleri şeyleri anlatıp gösteriyoruz. Sahaya çıkıp oynayan onlar ama bugünkü maç gösterdi ki oyuncularım gerçekten artık bu ligin içerisinde."