İSTANBUL (AA) - Gaziantepspor Teknik Direktörü Mutlu Topçu, 2-1 yenildikleri Galatasaray maçından elleri boş ayrıldıklarını söyledi.

Müsabaka sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Mutlu Topçu, geride kalan sezonun şampiyonu olan bir takıma karşı zorlu bir deplasmana geldiklerini belirterek, "İlk dakikalarda gelen gol bizim için avantajdı ama hemen sonrasında golü yememiz sıkıntı yarattı" dedi.

Galip durumda oldukları süreyi biraz daha uzatmaları durumunda Galatasaray'ın sıkıntıya gireceğine inandığını aktaran Topçu, "Bunu başarabilseydik, daha fazla pozisyon üretebilirdik. İkinci yarıda yenik duruma düştük. Ardından daha fazla risk aldık. Bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik. Elimiz boş dönüyoruz" ifadelerini kullandı.

Takım olarak pozisyona girmekte sıkıntı yaşamadıklarını ancak skor üretmede daha verimli olmaları gerektiğini aktaran genç teknik adam, gelecek dönemde bu sorunu da aşacaklarına inandığını dile getirdi.

Anadolu takımlarının güçlü rakiplerine karşı çıktıkları maçlarda oyunu soğutmaya dönük hareketleriyle dikkati çektikleri yönünde bir yorum üzerine Mutlu Topçu, "Bir hoca hiçbir zaman futbolcusuna oyunu soğutmasını söylemez. Bunlar spontane gelişir. Son bölümde Galatasaray da aynı şeyi yaptı. Bunlar futbolun içinde olan şeyler" diye konuştu.

Gaziantepspor'un mali durumuyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine de Topçu, "Bu konu zaten Türk futbolunun kanayan yarası. Tüm kulüplerde aynı sıkıntı var. Biz, ne yaptığını bilen bir kulübüz. Günü kurtaracak işler değil, gelecekle alakalı planlar yapıyoruz. Büyük bütçeler yok ama akıllı transferler gerçekleştiriyoruz" şeklinde görüş belirtti.