Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Gaziantepspor, evinde Trabzonspor ile karşılaşacak. Kırmızı-siyahlılar, bordo-mavilileri mağlup ederek rakibine karşı evindeki yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Gaziantepspor ile Trabzonspor yarın Kamil Ocak Stadı’nda yapacakları maçla ligde 60. kez karşı karşıya gelecek. Şahinler, bu karşılaşmalardan 13’ünü kazanırken, Trabzonspor ise 30 karşılaşmadan sahadan galip ayrıldı. Takımlar 16 karşılaşmada ise birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Gaziantepspor 60 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 69 gol gördü.

GAZİANTEPSPOR KENDİ EVİNDE SON 3 MAÇTIR YENİLMİYOR

Gaziantepspor, Trabzonspor karşısında evinde son oynadığı 2’si lig, 1’i Türkiye Kupası olmak üzere toplamda 3 maçta sahadan galibiyetle ayrıldı.
Gaziantepspor’da Muhammet Demir ayrıldıktan sonra takımda ki en golcü isim olan John Chibuike, Trabzonspor’a karşı oynadığı iki maçta da birer gol atmayı başardı. Kırmızı-siyahlı ekibin Teknik Direktörü Mutlu Topçu, yarın oynanacak mücadelede forvet bölgesinde John Chibuike’ye şans vermesi bekleniyor.

FARKLI GALİBİYETLER

Gaziantepspor, Trabzonspor karşısında 1981-1982 sezonu ile 1996-1997 sezonunda 5-0, 1992-93 sezonunda ise 6-2’lik skorlarla sahadan farklı mağlup ayrıldı. Kırmızı-siyahlılar, bordo-mavililer karşısında en farklı galibiyetini ise 2001-2002 sezonunda 5-2’lik skorla aldı.

Trabzonspor ile Gaziantepspor, ligin ilk yarısındaki oynanan karşılaşmada ise 2-2 beraber kaldı.