Hayri Tütüncüler Parkı'nda gerçekleştirilen turnuvanın açılışına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 9'uncusunu düzenledikleri turnuvaya yüksek katılım olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Takımların güzel bir yarış içinde olduğunu belirten Şahin, "Spor altyapılarının güçlendirilmesi için çalışacağız. Şehrin trafik ve konut sorununu çözeceğimiz gibi sporun altyapısını da güçlendireceğiz. Basketbol, futbol, tenis ya da satranç, çocuklarımız hangi alanda kendini geliştirmek istiyorsa biz onlara yol göstereceğiz, destek olacağız" diye konuştu.

Turnuvayla şehrin kaynaştığını, kentin farklı mahallelerinden gelen ailelerin bu vesileyle dostluk kurduğunu ifade eden Şahin, bu çalışmaları artırarak devam ettireceklerini, spora ve sporcuya desteklerinin süreceğini kaydetti.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 600'e yakın öğrenci ve 150 takımın mücadele edeceği turnuva sonunda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.