Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlığın Samsun’da hayata geçirdiği Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi’nin açılış törenine katıldı.

Bakan Çağatay Kılıç, "Ümit ediyorum Samsun’dan şampiyon yüzücüler çıkacaktır. Temennim miniklerimizin güzel yarınlara, güzel kulaçlar atması." dedi.

İlkokul öğrencilerinin spor faaliyetlerine katılabilmeleri ve yüzme öğrenebilmeleri amacıyla başlatılan Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi’nin açılış törenine Samsun 19 Mayıs Kapalı Yüzme Havuzu ev sahipliği yaptı. Törende konuşan Bakan Çağatay Kılıç, "Amacımız bir deniz kenti olan Samsun’da mutlaka her insana amatörce de olsa suyun yüzeyinde kalabilecek kadar yüzmeyi öğretebilmek." dedi.

Yarıyıl tatiline girmiş olan öğrencilerin boş vakitlerini değerlendirebilmeleri adına önemli bir projenin başlatıldığına ve eğitimlerin çocuklara sportif anlamda önemli katkılar sağlayacağına işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, "Yüzme branşıyla alakalı hemen her konuda eğitimler yapılacak. Buna hiç şüphesiz ki hijyen kuralları da dahil. Havuza hep boneyle gireceksiniz bundan sonra. Çünkü hijyen şartlarını doğru bir şekilde kullanırsak, o zaman havuzlardan daha iyi verim alırız." dedi.

"ÇALIŞMALARIMIZIN EN BÜYÜK TAKİPÇİSİ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ İLE SAYIN BAŞBAKANIMIZDIR"

Bu proje kapsamında Samsun’dan şampiyon sporcular çıkacağına inancının tam olduğunu ve bu sporcuların ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil edeceklerine inancının tam olduğunu ifade eden Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Bu gibi çalışmaların hayata geçmesinde rol oynayan hem ekonomik hem de sportif anlamdaki altyapı çalışmalarının en büyük takipçisi Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımızdır. Biz de Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak söz konusu yatırımlara devam ediyoruz. Miniklerimizin güzel yarınlara, güzel kulaçlar atmasını temenni ediyorum."

Konuşmanın tamamlanmasının ardından projede yer alan öğrenciler, yüzme antrenörlerinin gözetimde havuza girerek, eğitimlerine başladı.